e-neaionia

Στους δρόμους της Νέας Ιωνίας απόψε η νέα κινητοποίηση για την Αλσούπολη

Νέο ραντεβού κινητοποιήσεων για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην πρόταση για μεταφορά του αμαξοστασίου του Δήμου στην Αλσούπολη, δίνουν το απόγευμα της Τετάρτης 9/2/2022 οι κάτοικοι της περιοχής. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Πάρσης (πρώην Τροχονόμος) στις 19.00 το απόγευμα. Ο σχεδιασμός προβλέπει πορεία μέχρι το Δημαρχείο της πόλης, όπου θα επιδιωχθεί συνάντηση με τη Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου.

Στιγμιότυπο από την πρώτη κινητοποίηση της Κυριακής στο Παναιτώλιο

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι εναντιώνονται στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής και την πρόταση που στήριξε η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαιδου και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αριστείδης Χατζησαββίδης για αγορά του οικοπέδου της πρώην Altec στην Αλσούπολη, με δανεισμό του Δήμου, προκειμένου να μεταστεγαστεί στο χώρο το αμαξοστάσιο με τα απορριμματοφόρα.

“Θα συνεχίσουμε με πολύμορφες κινητοποιήσεις”

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι τοπικοί φορείς αναφέρουν χαρακτηριστικά:
Τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς και οι κάτοικοι της Αλσούπολης και της Καλογρέζας που συγκεντρωθήκαμε στο Παναιτώλιο την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να μετατρέψει τον «χώρο της ALTEC» στην περιοχή «Ανθρακωρυχεία» της Αλσούπολης σε γκαράζ των απορριμματοφόρων του Δήμου.

e-neaionia
Γονείς διαμαρτύρονται για το έλλειμμα σχολικών κτηρίων στην Αλσούπολη

Οργή μας προκαλεί το γεγονός ότι ενώ βιώνουμε μια σειρά προβλήματα καθημερινά έρχεται η δημοτική αρχή να μας δημιουργήσει ένα ακόμη. Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι ο χώρος αυτός βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, ακριβώς δίπλα από συγκρότημα σχολικών κτιρίων. Την ίδια στιγμή που ο 6ος βρεφονηπιακός σταθμός που λειτουργούσε σε νοικιασμένο και ακατάλληλο κτίριο έκλεισε, το Διαπολιτισμικό Σχολείο δεν έχει δικό του κτίριο, σε όλο τον Δήμο δεν έχει ιδρυθεί ένα Ειδικό Νηπιαγωγείο, και αρκετά τμήματα Νηπιαγωγείων στεγάζονται σε αίθουσες προκάτ, η Δημοτική Αρχή προτείνει αυτός ο χώρος να μετατραπεί σε γκαράζ των απορριμματοφόρων.

Το οικόπεδο στην Αλσούπολη είναι δίπλα στα σχολεία

Το συγκεκριμένο οικόπεδο απαιτούμε να αξιοποιηθεί για την δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, που θα δίνουν «ανάσα» στη νεολαία και τον λαό της περιοχής.

e-neaionia
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί στην 1η κινητοποίηση στο Παναιτώλιο

Η κινητοποίησή μας σήμερα αλλά και όλες τις προηγούμενες μέρες έχει αποτέλεσμα. Έχουμε ήδη κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση. Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Το λέμε καθαρά προς πάσα κατεύθυνση:

1. Ούτε σκέψη να γίνει το οικόπεδο της ALTEC στην Αλσούπολη χώρος στάθμευσης των απορριμματοφόρων.

2. Ο χώρος του οικοπέδου να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

3. Άμεσα να βρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος για την μετεγκατάσταση των απορριμματοφόρων και των υπηρεσιών από το Δημοτικό Στάδιο.

Οι μαζικοί φορείς αποφασίζουμε σήμερα την συγκρότηση Συντονιστική Επιτροπή για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας από δω και πέρα, καθώς και για να περιφρουρήσουμε τον χώρο από τυχόν αιφνιδιαστικές κινήσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα και να καταψηφιστεί η πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Την επιστρέφουμε πίσω ως απαράδεκτη! Θα έπρεπε ήδη να έχει καταψηφιστεί!

Πρώτος σταθμός της δράσης μας: Συνάντηση με την Δήμαρχο την Τετάρτη 9/2/2022 στις 7.30 μ.μ. Συγκέντρωση στην πλατεία Τροχονόμου (Πάρσης) στις 7.00 μ.μ. και πορεία μέχρι το Δημαρχείο.

Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε με πολύμορφες δραστηριότητες, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ & ΠΕΡΙΞ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΠΑΟ ΑΛΣΟΥΠΟΛΗΣ

Δ’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΕΛΕΓΚΤΩΝ Β/Δ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ (ΕΛΕΠΑ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ο ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Ν.ΙΩΝΙΑΣ”