e-neaionia

Μαζεύουν υπογραφές στην Αλσούπολη για να ακυρώσουν το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής

Μία εντυπωσιακή μαζική κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στην περιοχή της Αλσούπολης, όπου κάτοικοι ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές πόρτα πόρτα για να ακυρώσουν τα σχέδια της Δημοτικής αρχής για την περιοχή τους.

Το e-neaionia.gr ανάδειξε εξ αρχής την εισήγηση που κατατέθηκε ως πρόταση υπηρεσιακών παραγόντων αλλά με υπογραφή της ίδιας της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου, για μεταφορά των απορριμματοφόρων του Δήμου στην περιοχή του οικοπέδου της πρώην Altec στην Αλσούπολη.

Θα μεταφερθούν τα απορριμματοφόρα στην Αλσούπολη;

Το γεγονός πυροδότησε άμεσες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής που εξήγγειλαν ήδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παναιτώλιο την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, με σκοπό να κάνουν σαφή την αγανάκτησή τους για την επαπειλούμενη υποβάθμιση της περιοχής.

Εξάλλου, το βράδυ της Δευτέρας 31/01/2022 επιχειρήθηκε να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός ημερησίας διατάξεως αλλά η πλειοψηφία των παρισταμένων συμβούλων προτίμησε να μετατεθεί χρονικά η συζήτηση για να υπάρξει χρόνος να τοποθετηθούν και οι περίοικοι.

Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας με τηλεδιάσκεψη

Μάλιστα, στην τοποθέτησή της η Δήμαρχος φάνηκε αρχικά πιο διαλλακτική, λέγοντας πως το θέμα θα συζητηθεί ενδελλεχώς και θα ακουστούν όλες οι απόψεις. Σημείωσε ωστόσο πως το οικόπεδο της Altec είναι μία από τις λίγες εκτάσεις που θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο Δήμος και φάνηκε διατεθειμένη να αναλάβει το πολιτικό κόστος,. Σημείωσε όμως πως είναι προτιμότερο συλλογικά το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει την ευθύνη μίας τέτοιου μεγέθους επιλογής.