e-neaionia

Επίθεση σοκ στο Νέο Ηράκλειο – Προσπάθησαν να ναρκώσουν νεαρή καθηγήτρια

Μια παράξενη και συνάμα σοκαριστική επίθεση με θύμα νεαρή καθηγήτρια συνέβη τη νύχτα της Δευτέρας σε κεντρική περιοχή του Ηρακλείου Αττικής.

Η νεαρή Φιλόλογος έφυγε από το φροντιστήριο όπου εργάζεται και κατέβηκε την οδό Κουντουριώτου, συνοδεία μαθητριών της μάλιστα, για να μπει στο αυτοκίνητό της. Μόλις η γυναίκα σταμάτησε μπροστά στο όχημα ένας νεαρός άντρας προχώρησε προς το μέρος της. Ενώ εκείνη μπήκε στο αυτοκίνητό της, ο άγνωστος άνοιξε με θράσος την πόρτα και της έβαλε στο πρόσωπο ένα πανί που ήταν βρεγμένο με κάποιο υγρό (πιθανολογείται χλωροφόρμιο).

Πριν η γυναίκα χάσει τις αισθήσεις της άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Για καλή της τύχη πέρασε από το σημείο ένας ταχυδιανομέας, που σταμάτησε με τη μηχανή του πλάι στο αυτοκίνητο. Τότε ο δράστης φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή προς τη Λεωφόρο Ηρακλείου. Σχεδόν αμέσως κινητοποιήθηκαν οι περίοικοι που άκουσαν τη φασαρία και άρχισαν να καταδιώκουν τον δράστη, χωρίς όμως να προλάβουν να τον ακινητοποιήσουν. Αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στο πλευρά της γυναίκας είδαν το λευκό πανί, που είχε πέσει στην πόρτα του αυτοκινήτου

Άφαντος και ο δεύτερος άντρας που πήρε το πανί

Μέχρι να φτάσει η αστυνομία, εμφανίστηκε στο σημείο ένας άντρας περίπου 50 ετών, σύμφωνα με την περιγραφή της καθηγήτριας. Την ρώτησε αν αισθάνεται καλά και αν θέλει να πάει στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα όμως εξαφανίστηκε, αφού προηγουμένως έσκυψε και πήρε το πανί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης που επιτέθηκε στην καθηγήτρια, ήταν περίπου 30χρονών, μελαχρινός, μετρίου αναστήματος και μιλούσε σπαστά ελληνικά, ενώ ο άντρας που μάζεψε το πανί ήταν περίπου 50 χρονών με αραιά μαλλιά και μιλούσα άπταιστα ελληνικά.

Μονάδες της ΟΠΚΕ και Ειδικών Φρουρών έσπευσαν επιτόπου και πήραν καταθέσεις από αρκετούς μάρτυρες που είδαν και περιέγραψαν το περιστατικό ενώ ερευνάται και υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.