Εντυπωσιακή συγκέντρωση στην Αλσούπολη (φωτορεπορτάζ)- Νέα διαμαρτυρία την Τετάρτη

Εντυπωσιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλσούπολη, μία όμορφη γειτονιά της Νέας Ιωνίας, που ξεσηκώθηκε δυναμικά για να εναντιωθεί σε σχέδια που υποβαθμίζουν την περιοχή. Την Κυριακή 6/2/2022 μικροί και μεγάλοι στην Αλσούπολη συγκεντρώθηκαν στο Παναιτώλιο, για να αντιταχθούν στο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για μεταφορά του αμαξοστασίου των απορριμματοφόρων δίπλα στα σχολεία της περιοχής.

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση της Αλσούπολης

Πρόκειται για μία σπάνια σε πλήθος και όγκο συγκέντρωση -εν μέσω πανδημίας– ανθρώπων που τους ένωσε η κοινή αγωνία για την υποβάθμιση της συνοικίας τους. Οι κάτοικοι της Αλσούπολης συγκεντρώνουν υπογραφές πόρτα πόρτα για να αποτρέψουν το σχέδιο της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου να μεταφέρει το γκαράζ με τα απορριμματοφόρα του Δήμου στην περιοχή τους.

Με πανό και συνθήματα στο Παναιτώλιο

Στο πλευρό τους στάθηκαν εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και μαζικών φορέων καθώς και σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Νέας Ιωνίας, με τοποθετήσεις των επικεφαλής παρατάξεων.

Οι άνθρωποι της γειτονιάς εν δράση στην Αλσούπολη

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης συνεχίστηκε η συλλογή υπογραφών ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι Εκπαιδευτικών, Γονέων, Συνταξιούχων, Εργαζομένων, Ανέργων, Γυναικών και άλλων Συλλόγων

Το πανό του Συνδέσμου Συνταξιούχων της Νέας Ιωνίας

Κοινός τόπος στις ομιλίες όλων είναι η απαίτηση όχι μόνο να ακυρωθεί το σχέδιο μετεγκατάστασης των απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη, αλλά και να αναβαθμιστεί με ουσιώδεις τρόπους η περιοχή ως αμιγώς οικιστική ζώνη.

Το πανό των Νέων Εργαζόμενων και Άνεργων της Νέας Ιωνίας

Οι κάτοικοι της Αλσούπολης οργανώνουν νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 9/2/2022 στο κέντρο της Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Πάρσης (Τροχονόμος). Στις 19.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει η συγκέντρωση στην περιοχή, με πρόθεση να γίνει πορεία στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση στο Δημαρχείο. Εκεί οι κάτοικοι της Αλσούπολης θα επιδιώξουν συνάντηση με τη Δήμαρχο για να θέσουν τα αιτήματά τους και να ζητήσουν δεσμευτικές απαντήσεις.