αμαξοστάσιο

Υποκινούμενη θεωρεί την ένταση στην Αλσούπολη η Δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας

Υποκινούμενες από την αντιπολίτευση θεωρεί με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας τις διαμαρτυρίες για την πρόταση μεταφοράς του αμαξοστασίου του Δήμου στην περιοχή της Αλσούπολης. Παράλληλα, αναφέρει ότι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, που εναντιώνονται στη μεταφορά των απορριμματοφόρων δίπλα στα σχολεία, είναι αποτέλεσμα “αδικαιολόγητης έντασης που καλλιεργείται τεχνηέντως“.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Δήμος, λίγο πριν τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται στις 19.00 στην πλατεία Πάρσης (Τροχονόμος) έχει ως εξής:

Το επίμαχο οικόπεδο της πρώην Altec στην Αλσούπολη

“Αδικαιολόγητη η ένταση” στην Αλσούπολη

“Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα για την διερευνητική πρόταση μετεγκατάστασης της διεύθυνσης περιβάλλοντος, από τον χώρο του Δημοτικού Σταδίου και την αδικαιολόγητη ένταση, που τεχνηέντως καλλιεργείται από την πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα εξής:

Α) Είναι αμετακίνητη η θέση της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση ενός προβλήματος δεκαετιών, που έχει ταλανίσει και συνεχίζει να ταλανίζει τους πολίτες της Νέας Ιωνίας, αλλά και όλους τους αθλητικούς φορείς της πόλης. Ήδη έχουν εξασφαλιστεί πόροι για την επέκταση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών. Η ατολμία, και όχι μόνον, των προηγούμενων διοικήσεων, που ουδέποτε έδωσαν προτεραιότητα σε ένα μείζον πρόβλημα της πόλης μας, συνεχίζεται με την αμηχανία τους, στην πρωτοβουλία που έλαβε η Δημοτική Αρχή να δώσει επιτέλους λύση.

Β) Η σημερινή Δημοτική Αρχή με δημοκρατική ευαισθησία, έθεσε στην κρίση της διαπαραταξιακής επιτροπής (στην οποία δεν συμμετέχει εκ θεσμού της η Λαϊκή Συσπείρωση) την διερευνητική πρόταση. Τονίζουμε ότι αποκλειστικό έργο της ανωτέρω επιτροπής είναι η εξέταση κάθε πρότασης, που δυνητικώς θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Ερωτήματα:

Α) Γιατί λοιπόν οι δημοτικές παρατάξεις που πρωταγωνιστούν στις διαμαρτυρίες, δεν περίμεναν την σύγκληση της διαπαραταξιακής επιτροπής, όπου έχοντας την πλειοψηφία θα μπορούσαν να απορρίψουν την οποιαδήποτε πρόταση; Άλλωστε στο ίδιο όργανο μπορούν να εισηγηθούν και να υπερψηφίσουν τη δική τους πρόταση, εφ’ όσον όλοι έχουν συμφωνήσει ότι η διεύθυνση περιβάλλοντος πρέπει να απομακρυνθεί από το Δημοτικό Στάδιο.

Β) Θα ακολουθήσουν άραγε την ίδια πολιτική και στις επόμενες προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, ή θα σαμποτάρουν την επίλυση του τόσο σημαντικού προβλήματος της κοινωνίας μας;

Γ) Επιζητούν άραγε την λύση ή προσπαθούν να επωφεληθούν ψηφοθηρικά από την όποια κοινωνική αντίδραση που εύλογα προξενεί η «λύση του γηπέδου», που επί δεκαετίες οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έλυσαν;

“Προφάσεις εν αμαρτίαις λέει ο λαός”. Οι συμπολίτες μας θέλουν και απαιτούν την συνεργασία όλων των παρατάξεων στο να βρεθεί μια βιώσιμη και λειτουργική λύση. Αν δεν δοθεί λύση, την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν οι συγκεκριμένες παρατάξεις, οι οποίες έχουν την πλειοψηφία και στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο“.

Kαταγγελίες για άλλου είδους μεθοδεύσεις

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι παρασκηνιακά υποκινούνται κάτοικοι άλλων περιοχών, για να υπογράψουν κείμενο με άμεσο αίτημα απομάκρυνσης του αμαξοστασίου από τον υπάρχοντα χώρο και πρόταση για μεταφορά του στο οικόπεδο της πρώην Altec. Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καταγγέλουν ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθεια να συγκεντρωθούν υπογραφές από εργαζόμενους του Δήμου και να ζητηθεί άμεση χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής για να εξασφαλίσει ο Δήμος την αγορά του οικοπέδου της πρώην Altec