e-neaionia

Μπαράζ δράσεων στην Αλσούπολη – Τι αποφάσισαν οι συλλογικοί φορείς

Μία σειρά από νέες αγωνιστικές δράσεις συζήτησαν την Κυριακή 13/2/2022 οι κάτοικοι της Αλσούπολης και οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων της περιοχής, με σκοπό να αποτρέψουν την μεταφορά του αμαξοστασίου του Δήμου στη γειτονιά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου και η εισήγησή της στην Οικονομική Επιτροπή για αγορά του οικοπέδου της Altec στην Αλσούπολη, με σκοπό να μεταφερθεί εκεί το αμαξοστάσιο του Δήμου, ξεσήκωσε πλήθος διαμαρτυριών. Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο Δήμο, για να αποτρέψουν τη μεταφορά των απορριμματοφόρων σε χώρο που βρίσκεται δίπλα από τα σχολικά συγκροτήματα της Αλσούπολης.

Κήρυξαν “ανένδοτο” στην Αλσούπολη

Στη συνάντηση της Κυριακής κήρυξαν “ανένδοτο” διαρκείας, συζητώντας διάφορες προτάσεις για αντίδραση και διαμαρτυρία. Σε πρώτη φάση η Συντονιστική Επιτροπή των τοπικών φορέων μάζεψε υπογραφές προκειμένου το θέμα να τεθεί άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί αντιπροσωπεία φορέων και κατοίκων θα παραστεί και θα ζητήσει σαφή τοποθέτηση των Δημοτικών παρατάξεων και της Δημοτικής Αρχής για το θέμα.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή ανανέωσε το ραντεβού των κατοίκων για την ερχόμενη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο οικόπεδο της Altec. Στις 12.00 το μεσημέρι οι κάτοικοι της Αλσούπολης θα βρεθούν στον επίμαχο χώρο και όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά “θα ζωγραφίσουμε μαζί με τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και τη νεολαία της περιοχής μας πώς ονειρευόμαστε να γίνει ο χώρος“.

Η Συντονιστική Επιτροπή των τοπικών φορέων απαρτίζεται από: τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, το σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας & πέριξ περιοχών, τον Σύλλογο Γυναικών Νέας Ιωνίας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού σχολείου και του 6ου Γυμνασίου, την Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, τον Σύλλογο γονέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Νέας Ιωνίας και τον ΠΑΟ Αλσούπολης.