Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας: Συνεδριάσεις για γέλια και για κλάμματα

Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας: Συνεδριάσεις για γέλια και για κλάμματα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας και οι συνεδριάσεις του θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν επιτομή για το “θέατρο του παραλόγου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι συνήθως διεκπεραιωτικής φύσεως και αφορούν κοπές δέντρων, θέσεις στάθμευσης αναπήρων ή αιτήματα για απομάκρυνση παλιών περιπτέρων. Τα στρατηγικά ζητήματα δεν χρειάζονται καν έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς η πλειοψηφία των ψήφων δεν ελέγχεται από τη Δημοτική Αρχή.

Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας και …θέατρο του παραλόγου

Ακόμη όμως και αν προκύψει θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο -που σημαίνει ζήτημα άμεσης προτεραιότητας και σημασίας για την πόλη- σπάνια καταφέρνει να περάσει τις διαδικαστικές διελκυστίνδες.

Αλλά ακόμη κι αν -παρ’ ελπίδα- συμβεί αυτό, αρχίζουν αμέσως οι εντάσεις και η ανταλλαγή ύβρεων και προσβολών μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων, οπότε η ουσία παραμένει στο απυρόβλητο και στο …ασυζήτητο.

Τι άκουσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Αλσούπολης

Τελευταίο τρανό παράδειγμα της απαξιωτικής κατηφόρας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας ήταν οι σκηνές απείρου κάλλους, που έζησε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 14/2/2022 η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Αλσούπολης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών και ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας θέλησαν να εξηγήσουν στο Σώμα τους λόγους που μία ολόκληρη περιοχή της Νέας Ιωνίας, η Αλσούπολη, βρίσκεται σε αναταραχή.

Έχει συμπληρωθεί ένα 20ημερο διαρκών κινητοποιήσεων στην Αλσούπολη, με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της να συντονίζουν δράσεις για να ματαιώσουν το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής, που προβλέπει αγορά οικοπέδου και μεταφορά του αμαξοστασίου του Δήμου στην περιοχή, πλάι σε σχολικά συγκροτήματα και ζώνη κατοικιών.

Την πρόταση κατέθεσε η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου που ζήτησε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να παραπέμψει για γνωμοδότηση στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή (με συμμετοχή παρατάξεων και από την αντιπολίτευση) σχέδιο αγοράς οικοπέδου της πρώην Altec στην περιοχή για μεταφορά των απορριμματοφόρων του Δήμου και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Ακολούθησαν δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Αλσούπολης με συγκέντρωση διαμαρτυρίας 700 κατοίκων στο Παναιτώλιο, πορεία προς το Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας και συντονισμό δράσεων. Μεταξύ άλλων η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Αλσούπολης μάζεψε 120 υπογραφές για να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητηθούν οι απόψεις των παρατάξεων.

Τρεις ώρες διαξιφισμών στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

Πράγματι, η παράταξη Λαΐκή Συσπείρωση με έγγραφό της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε το θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως και κάλεσε εκπροσώπους των κατοίκων να μιλήσουν. Για τουλάχιστον τρεις ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο διαφωνούσε ενώπιόν τους για το διαδικαστικό σκέλος της υπόθεσης. Με εντάσεις, αλληλοκατηγορίες, ύβρεις, ειρωνικά σχόλια και συχνά τεχνικά προβλήματα, που επέτειναν τον εκνευρισμό.

Στη Νέα Ιωνία, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τους γνωρίζοντες είναι μία ατέρμονη διαδικασία (τελειώνουν συχνά το χάραμα) διαφωνιών, καβγάδων, προσβολών και εκτόνωσης παλιών απωθημένων που έχουν κάποιοι Δημοτικοί παράγοντες μεταξύ τους.

Εικόνα που αδικεί, δυστυχώς την πόλη, τους Δημοτικούς της εκπροσώπους και τον φιλοπρόοδο κόσμο της.