e-neaionia

Η Νέα Ιωνία υποδέχεται το τίμιο λείψανο της Αγίας Ελένης

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ανακοινώνει ότι υποδέχεται το τίμιο λείψανο της Αγίας Ελένης.

Η προσκύνηση και η πνευματική ενίσχυση των ευλαβών χριστιανών θα γίνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας, όπου θα μεταφερθεί το ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης.

Η άφιξη του Iερού Λειψάνου και οι Iερές Ακολουθίες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 25 Μαρτίου

-Ώρα 7:00 μμ: Yποδοχή του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Ελένης υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ. Στη συνέχεια θα τελεσθεί η ακολουθία της Γ´ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

-Ώρες 9:00 μμ-12:15πμ: Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Αγίας Ελένης.

Κυριακή 27 Μαρτίου

-Ώρα 07:00 πμ: Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Προσκύνηση Τιμίου Σταυρού, ιερουργούντος τουυ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

-Ώρα 6:30 μμ: Kατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και ομιλία με θέμα: «Η Αγία Ισαπόστολος Ελένη», υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Αλεξίου Ψωίνου, Πρωτοσυγκέλλου Ιεράς Μητρόπολεως Γλυφάδος.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας μέχρι την Κυριακή Δ’ Νηστειών (3 Απριλίου), όπου καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.