Αλσούπολη: Νέα πρωτότυπη δράση διαμαρτυρίας για το αμαξοστάσιο

Μια όμορφη γειτονιά της Νέας Ιωνίας, η Αλσούπολη, συνεχίζει με πρωτότυπες δράσεις τον αγώνα της ενάντια στην ιδέα της Δημοτικής Αρχής να μεταφέρει το αμαξοστάσιο του Δήμου, πλάι στα σχολεία των παιδιών της.

Το προηγούμενο διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής οργάνωσαν μαζικές κινητοποιήσεις, πορείες διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο και προσπάθησαν να θέσουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση.

Τώρα, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Με πρωτοβουλία των Συλλογικών φορέων της περιοχής ετοιμάζουν αναμνηστική πλακέτα, που θα στήσουν στο χώρο του επίμαχου οικοπέδου (ο Δήμος εξετάζει τη μεταφορά των απορριμματοφόρων του εκεί) για να αποκαταστήσουν την ιστορική μνήμη της περιοχής. Το οικόπεδο της πρώην Altec -όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι γνωρίζοντες- είναι ένας από τους χώρους των παλιών Λιγνιτωρυχείων της Νέας Ιωνίας.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι το σιλό φόρτωσης, ένα τοπόσημο των ανθρακωρυχείων, επιβάλλεται, να διασωθεί και να αναδειχθεί ως το τελευταίο ορατό ίχνος από τη λειτουργία των Λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας, ένα από τα σημαντικότερα λιγνιτωρυχεία της Ελλάδας την περίοδο 1940-1958.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Η μεγάλη επιτυχία της τελευταίας πρωτοβουλίας μας που διοργανώσαμε την Κυριακή 20 Φλεβάρη στον χώρο των παλιών ανθρακωρυχείων (στο οικόπεδο της ΑΛΤΕΚ) μας γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα! Όλοι μαζί, δείξαμε πραγματικά πως ονειρευόμαστε τον χώρο του οικοπέδου: Ως χώρο πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού, ανοιχτό και δωρεάν για όλους τους κατοίκους της περιοχής και όχι ως γκαράζ απορριμματοφόρων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Καλούμε ξανά κάθε σωματείο, κάθε μαζικό φορέα, κάθε πολιτιστικό και αθλητικό σύλλογο, όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμπαραταχτούν μαζί μας.


Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ για να συζητήσουμε από κοινού για τη συνέχεια του αγώνα μας.

Σας καλούμε να διοργανώσουμε νέα εκδήλωση διεκδίκησης και κατοχύρωσης του «οικοπέδου της ΑΛΤΕΚ» ως χώρου μεγάλης ιστορικής σημασίας, την Κυριακή 20 Μάρτη με την τοποθέτηση αναμνηστικής ιστορικής πλακέτας προς τιμή των αγώνων των ανθρακωρύχων.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
 που συγκροτείται από:

Τον σύλλογο εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»,

το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων,

το Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας,

τον Σύλλογο Γυναικών,

τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού σχολείου και του 6ου Γυμνασίου,

την Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής,

τον σύλλογο γονέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών,

τον ΠΑΟ Αλσούπολης.