e-neaionia

Σπείρες διαρρηκτών σαρώνουν Νέα Ιωνία, Περισσό, Καλογρέζα, Αλσούπολη και Πευκάκια

Έξαρση των διαρρήξεων καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε Νέα Ιωνία, Περισσό, Καλογρέζα, Αλσούπολη και Πευκάκια, καθώς σπείρες διαρρηκτών σαρώνουν αφύλακτα ή ευάλωτα σπίτια.

Οι επιτήδειοι συνήθως παρακολουθούν διαμερίσματα και μονοκατοικίες που μοιάζουν προσβάσιμες και περιμένουν να φύγουν οι ένοικοι για να εισβάλλουν. Σε αυτή την κατηγορία των διαρρήξεων, φαίνεται να ανήκει και το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης 1/2/2022 στην Λεωφόρο Καποδιστρίου, όταν διαρρήκτες εισέβαλλαν σε διαμέρισμα αστυνομικού. Η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων (ΟΠΚΕ) δεν κατάφερε να σταματήσει τους δράστες, που βρήκαν τρόπο διαφυγής και εξαφανίστηκαν.

Στην Καποδιστρίου πάνοπλοι αστυνομικοί για να επέμβουν σε διάρρηξη

Οι διωκτικές αρχές ξέρουν πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ένας διαρρήκτης, που απειλείται με άμεση σύλληψη, εξού και ο τρόπος που κύκλωσαν τις εξόδους του διαμερίσματος, πάνοπλοι και παραταγμένοι, έχοντας προηγουμένως εκκενώσει το κτήριο. Παρά τα μπλόκα και τον εξονυχιστικό έλεγχο που έγινε σε ακάλυπτους χώρους και γύρω στενά, σύλληψη και εντοπισμός των διαρρηκτών δεν επετεύχθη.

Η επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το διπλανό μπαλκόνι

Να θυμίσουμε ότι σήμανε συναγερμός, καθώς στο διαμέρισμα που μπήκε ο διαρρήκτης διαμένει αστυνομικός που είχε αφήσει το υπηρεσιακό του όπλο. Την Άμεση Δράση ειδοποίησε ένοικος της πολυκατοικίας που είδε δύο άτομα να κινούνται ύποπτα και τελικά να εισβάλλουν στο διαμέρισμα.

Δυνάμεις της ΟΠΚΕ σε δράση

Όμως το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο. Συμμορίες διαρρηκτών φαίνεται πως σαρώνουν τη Νέα Ιωνία και τις γύρω περιοχές. Σχεδόν καθημερινά καταγγέλλονται ύποπτες κινήσεις σε εισόδους πολυκατοικιών, αφού οι δράστες προσπαθούν αρχικά να αποκτήσουν πρόσβαση στα κτήρια. Όταν τα καταφέρνουν, τα χτυπήματα είναι άλλοτε στοχευμένα (σε συγκεκριμένο διαμέρισμα) και άλλοτε τυφλά ( όποιο χώρο βρουν και παραβιάσουν εύκολα).

Δυνάμεις της ΟΠΚΕ επιχειρούν στη διάρρηξη της Καποδιστρίου

Αρκετές καταγγελίες ενοίκων φτάνουν στην Αστυνομία ενώ οι περισσότερες διακινούνται απλά ως εμπειρίες και πληροφορίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ευαισθητοποιώντας κατοίκους περιοχών και εφιστώντας την προσοχή τους.