e-neaionia

Εκδήλωση τιμής για τη Μικρασιάτισσα Μάνα στον Περισσό

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μικρασιάτισσα Μάνα οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, με την ευκαιρία της εορτής της Υπαπαντής την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022.

Προκειμένου να τιμηθεί ο θεσμός της οικογένειας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Αναστασίας Φαρμακολυτρίας Περισσού στη Νέα Ιωνία εορταστική εκδήλωση, αφιερωμένη στην «Μικρασιάτισσα Μάνα».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 έτη από την Μικρασιατική καταστροφή που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας με τους Δήμους Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου Αττικής.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης. Κατά την διάρκεια της δάσκαλοι και μαθητές από το Σχολείο Ψαλτικής, υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου χοράρχου κ. Νικολάου Μπουσδέκη, έψαλλαν πανηγυρικούς ύμνους από την εορτή της Υπαπαντής, ενώ στη συνέχεια η κ. Μαίρη Πίνη, Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Αθέατες μανάδες στην καταστροφή της Σμύρνης: Οι προδοσίες, το βάρος της προσφυγιάς, ο ερχομός και η ενσωμάτωση στη μητέρα Ελλάδα».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, εκπρόσωποι τοπικών Μικρασιατικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της βυζαντινής χορωδίας και την κ. Πίνη για την τιμητική παρουσία τους στην εκδήλωση, εξαίροντας το θεάρεστο κοινωνικό έργο του ΚΕ.Σ.Ο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιερότητα του προσώπου της μητέρας και στο μεγαλείο ψυχής που χαρακτήριζε τις Μικρασιάτισσες γυναίκες, ενώ πριν το τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μία εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες, καθώς και σε μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά με ειδικές ικανότητες.