Πολυχώρος πολιτισμού στο παλιό Κλωστήριο

Σε χώρο Πολιτισμού μετατρέπει το παλιό Κλωστήριο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Σύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο χώρο που ήταν το παλιό Κλωστήριο. Την προγραμματική σύμβαση για την εκκίνηση των έργων αναστύλωσης του παλαιού εργοστασίου στο πάρκο της οδού Πεύκων 50, το λεγόμενο ΟΤ 216, υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Πρόκειται για το παλιό κλωστοϋφαντουργείο, που  εδώ και δεκαετίες έχει περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου και το οποίο, με επιδότηση που διεκδίκησε η δημοτική αρχή από ευρωπαϊκά προγράμματα, θα αναστυλωθεί και θα μετατραπεί σε ένα νέο πολιτιστικό πολυχώρο στη διάθεση των δημοτών του Ηρακλείου.

Με την υπογραφή της σύμβασης οι εργασίες θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Εάν όλα πάνε καλά, ο νέος πολυχώρος αναμένεται να είναι έτοιμος και να ανοίξει τις πόρτες του για τους Ηρακλειώτες σε διάστημα ενός έτους περίπου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος

Ενδεικτικά, το νέο κτίριο θα φιλοξενεί χώρο εκδηλώσεων, εκθέσεων και μικρών συνεδρίων ενώ η αναστύλωση του παλιού εργοστασίου δεν θα θίξει τον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου και της παιδικής χαράς.

Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν με προϋπολογισμό 2,4 εκατ. ευρώ που κατάφερε να απορροφήσει ο Δήμος με πρόταση που υπέβαλλε σε σχετικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκεκριμένα στο μέτρο της αναστύλωσης και ανάδειξης παλαιών, δημόσιων χώρων.

«Όπως πολλά που είχαν μείνει ξεχασμένα στην πόλη, έτσι και για το παλιό εργοστάσιο του ΟΤ 216 βάλαμε στόχο, από την αρχή της θητείας μας, να το αναστυλώσουμε και να το αναδείξουμε ως ένα χρήσιμο χώρο ιστορίας και πολιτισμού που θα μείνει στο Ηράκλειο για πολλές ακόμα γενιές. Ψάξαμε, σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο και τους δημότες. Έτσι, εάν όλα πάνε κατ’ ευχή, σε ένα χρόνο και κάτι από τώρα θα ανοίξουμε τις πόρτες του νέου δημοτικού πολυχώρου για να τον χαίρονται μικροί και μεγάλοι», δηλώνει ο Νίκος Μπάμπαλος.