e-neaionia

Ηλεκτροκίνηση και στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με χρήματα που εξασφάλισε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών η δημοτική αρχή προχωρά στην αγορά 7 νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, για να δώσει μεγαλύτερο θετικό πρόσημο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος θα απορροφήσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από πόρους του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης για να αγοράσει το επόμενο διάστημα:

  • 2 ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα
  • 1 ηλεκτρικό μικρό φορτηγό κλειστού τύπου
  • 1 ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών χρήσεων
  • 1 ηλεκτρικό όχημα καθαριστικό δρόμων
  • 1 ηλεκτρικό λεωφορείο
  • 1 ηλεκτρικό φορτηγό απορριμματοφόρο

Εκτός των οχημάτων, με τα χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος θα δημιουργήσει και έναν πλήρη σταθμό για τη φόρτισή τους.

Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, δεν θα είναι ο μοναδικός που θα γίνει στην πόλη καθώς, με διαφορετική πρόταση που έχει καταθέσει για χρηματοδότηση ο Δήμος (και αναμένεται να εγκριθεί άμεσα), δρομολογείται η κατασκευή περισσότερων σταθμών φόρτισης σε στρατηγικά σημεία του Ηρακλείου, τους οποίους θα μπορούν να κάνουν χρήση οι δημότες για τα δικά τους ηλεκτροκίνητα οχήματα.

«Ο Δήμος κάνει την αρχή και προσπαθεί να δώσει το παράδειγμα της μετεξέλιξης για το πώς πρέπει να μετακινούμαστε στο μέλλον. Η ηλεκτροκίνηση είναι μια λύση για να απαντήσουμε στο πρόβλημα της ενεργειακής επάρκειας, περισσότερο όμως στην κλιματική αλλαγή που συντελείται στον πλανήτη. Πόσο μάλλον όταν, παράλληλα, ενισχύουμε την υποδομή του Δήμου, αυξάνουμε τις υπηρεσίες προς τον δημότη, βελτιώνουμε τον χρόνο ανταπόκρισης στα προβλήματα. Για ακόμα μια φορά δε το κάνουμε χωρίς να κοστίσει τίποτα στο δημοτικό ταμείο, εξοικονομώντας τα χρήματα των Ηρακλειωτών. Το Ηράκλειο πάει μπροστά», το σχόλιο του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.