εκφοβισμός ανηλίκων

Ξυλοκόπησαν ανηλεώς 16χρονο στα Μελίσσια

Σκηνικό εκφοβισμού και ξυλοδαρμού ανηλίκου στήθηκε στα Μελίσσια το βράδυ του Σαββάτου, όταν μία συμμορία από 15 ανήλικους δράστες ξυλοκόπησε ανηλεώς για ασήμαντη αφορμή ένα 16χρονο αγόρι.

Το παιδί βρισκόταν σε ψητοπωλείο της περιοχής και αντάλλασσε μηνύματα με συνομήλικούς του, όταν μάλλον δημιουργήθηκε ένταση με κάποιον από αυτούς. Ο ‘θιγμένος” εκτόξευσε απειλές και θεώρησε σωστό να μαζέψει αμέσως μία συμμορία από 15 ανήλικους νταήδες, που κυριολεκτικά έσυραν το παιδί έξω από το Ψητοπωλείο και άρχισαν να το γρονθοκοπούν ανηλεώς.

Μελίσσια: Ποινική δίωξη για τα νταηλίκια

Το παιδί κατέληξε στο νοσοκομείο με μώλωπες και κατάγματα ενώ χρειάστηκε και επέμβαση μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του. Το περιστατικό δεν είναι μοναδικό, καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση της βίας των ανηλίκων. Ομάδες παιδιών τρομοκρατούν συνομηλίκους τους ή και μικρότερα παιδιά, ζητώντας ανταλλάγματα, χρήματα ή απλή δήλωση υποταγής και γιγαντώνουν την ένταση με απειλές, bullying, ξυλοδαρμούς και εκφοβισμό.

Στην υπόθεση των Μελισσίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και παιδιά, που μένει να ταυτοποιηθούν ως δράστες της επίθεσης.