Ξιφασκία: Χρυσό μετάλλιο στη Σεούλ για τη Δώρα Γκουντούρα από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Η Δώρα Γκουντούρα, το φωτεινό κορίτσι από τη Νέα Φιλαδέλφεια, κατέκτησε το πρώτο χρυσό της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση σπάθης και μάλιστα στον πρώτο αγώνα εντός της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπέρασε κάθε αντίπαλο που βρέθηκε απέναντί της στην πίστα στο γκραν πρι της Σεούλ στην Κορέα. Στον πρώτο γύρο επικράτησε εύκολα της 21χρονης Ισπανίδας Αϊνόα Πέρεθ (FIE No163) με σκορ 15-7. Στη συνέχεια αναδείχθηκε νικήτρια με 15-11 στην αναμέτρηση κόντρα στην Ιταλίδα Κιάρα Μορμίλε (FIE No24) και μπήκε στις 16 καλύτερες της διοργάνωσης, ενώ αμέσως μετά νίκησε και την 22χρονη Πολωνή Σουζάνα Τσιέζλακ (FIE No19) με σκορ 15-13.

Δώρα Γκουντούρα

Στον προημιτελικό απέκλεισε το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, την Αζέρα Άνα Μπάστα, και εξασφάλισε την παρουσία της στο βάθρο. Μετά την παρουσίαση της τετράδας στην κεντρική πίστα νίκησε στον ημιτελικό με 15-11 την παγκόσμια πρωταθλήτρια και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τη Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα.

Στον μεγάλο τελικό η Δώρα Γκουντούρα νίκησε τη Γαλλιδα Σάρα Μπαλζέρ (FIE No5) με 15-11 και πήρε ρεβάνς για την ήττα στον ημιτελικό του παγκοσμίου κυπέλλου στο Σιντ-Νίκλαας του Βελγίου.

Διαβάστε επίσης: Δώρα Γκουντούρα: Απ’ τις ταράτσες της Νέας Φιλαδέλφειας στην Ολυμπιάδα του Τόκιο