Νέα Ιωνία: Ξετυλίγεται το κουβάρι του φόνου – Γιατί παραδίδεται η συμμορία των Lions

Δύο κατηγορούμενοι για το φονικό βρίσκονται ήδη στα χέρια των Αρχών ενώ οι πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι οι αρχηγοί της Ομάδας Lions της Αλβανικής μαφίας, που βρίσκεται πίσω από το φόνο στη Νέα Ιωνία, διέφυγαν εκτός συνόρων.

Ο τρόπος πάντως, που σταδιακά εμφανίζονται και τίθενται στη διάθεση της δικαιοσύνης οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δείχνει πως περίμεναν να απομειωθεί η ένταση για να παραδοθούν. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η συμμορία της Αλβανικής μαφίας, που είναι καλά δικτυωμένη με την Αθηναϊκή νύχτα αλλά και μεγάλα τουριστικά νησιά βιάζεται να αλλάξει “σελίδα”.

Είναι πιθανόν λοιπόν, ενόψει της τουριστικής περιόδου να αλλάζει πρόσωπα στην κορυφή της πυραμίδας και να προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση, δίνοντας στη Δικαιοσύνη όσα μέλη της εικάζει πως θα πέσουν στα …μαλακά.

Πως το βίντεο που βρέθηκε ξετύλιξε το κουβάρι

Κλειδί στην διαλεύκανση της υπόθεσης του φονικού στην καφετέρια με τους αργιλέδες στη Νέα Ιωνία φαίνεται πως ήταν το βίντεο από το καταγραφικό του χώρου.

Το καταγραφικό, το οποίο αρχικά “δεν υπήρχε”, στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι είχε πεταχτεί μετά το αιματηρό επεισόδιο από άνθρωπο της επιχείρησης σε παρακείμενο χώρο. Όταν ανακτήθηκε το βίντεο ντοκουμέντο φάνηκε ξεκάθαρα το πως έδρασαν τα μέλη της συμμορίας των Lions.

Δύο άτομα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, πρόκειται για αυτούς που έχουν διαφύγει στην Αλβανία ενώ οι υπόλοιποι είναι παρόντες στο συμβάν. Μάλιστα λίγες μέρες αφότου έφτασε στα χέρια της ασφάλειας το συγκεκριμένο υλικό, ξεκίνησαν και οι πρώτες συλλήψεις με την αρχή να γίνεται στην Κυψέλη ενώ το πρωί της Τρίτης ένα ακόμη μέλος παραδόθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονίων.

Ο 33χρονος με τα αρχικά Μ.Ο., μέλος των Lions, φαίνεται πως δεν είχε ενεργό ρόλο όμως βρισκόταν στην επιχείρηση μαζί με τα υπόλοιπα μέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου να παραδοθούν και οι άλλοι τρεις ενώ οι έρευνες για τους δύο που έχουν κρυφτεί στην γείτονα χώρα συνεχίζονται.

Εξάλλου, προχθες ένας 33χρονος αλλοδαπός εμφανίστηκε μόνος του στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Ο 33χρονος αναζητούταν για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 40χρονου υδραυλικού, που διαπράχθηκε στη Νέα Ιωνία στις 21 Φεβρουαρίου.

Οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των «Lions» από τα στοιχεία που άφησαν πίσω τους μέσα στην μαύρη CADILAC η οποία βρέθηκε παρκαρισμένη μια ανάσα από την επιχείρηση της οδού Κασταμονής αλλά και από τις κάμερες ασφαλείας που τους «συνέλαβαν» τόσο κατά την άφιξή τους στο μαγαζί όσο και κατά την διαφυγή τους.

Πέρα από τα 7 άτομα φαίνεται πως υπάρχει ένα ακόμη άτομο το οποίο είχε ενεργή συμμετοχή στην αιματηρή συμπλοκή όμως δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Νέα Ιωνία: Κορυφή του παγόβουνου στην εγκληματικότητα το φονικό στην καφετέρια