Νέα Ιωνία: Εξελίξεις στην υπόθεση φόνου σε καφετέρια -Παραδόθηκε μέλος της συμμορίας

Στο Τμήμα Ασφάλειας της Κυψέλης παραδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, υπό παράξενες συνθήκες ένας εκ των φερόμενων ως δραστών για την υπόθεση της δολοφονίας του 37χρονου υδραυλικού, στην αραβική καφετέρια στη Νέα Ιωνία.

O 23χρονος δράστης από την Αλβανία ισχυρίστηκε ότι πήγαινε αυτοβούλως στο τμήμα ασφαλείας της Κυψέλης, όταν έξω ακριβώς από το κτήριο του έγινε έλεγχος από αστυνομικούς, που διαπίστωσαν πως εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο ίδιος πάντως, δεν είναι καθόλου άγνωστος στην ασφάλεια, καθώς πέρα από το φονικό που έγινε ακριβώς πριν από ένα μήνα στη Νέα Ιωνία και στο οποίο ενεπλάκη έχει συχνούς λογαριασμούς με την παερανομία.

Ο «Δημήτρης» ή «Νεκτάριος», όπως είναι τα δυο ονόματά του, έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν. Έχει κατηγορηθεί για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, απειλή για παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ανθρωποκτονία με δόλο και εκβίαση.

H σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα(σ.σ. χθες), συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην περιοχή της Κυψέλης, 23χρονος ημεδαπός, δυνάμει εντάλματος σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πράξη που διαπράχθηκε σε βάρος 40χρονου αλλοδαπού εντός καταστήματος νυχτερινές ώρες της 21/2/2023 στην περιοχή της Νέας Ιωνίας».

Σημειώνεται ότι ακόμη εκκρεμούν έξι εντάλματα σύλληψηςενώ γίνονται προσπάθειες για να ταυτοποιηθεί ακόμη ένας που συμμετείχε στο επεισόδιο. Ο 23χρονος πάντως, πριν λίγο οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα.

Δεν αποκλείεται, δε, τα επόμενα 24ωρα να ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες κινήσεις από αναζητούμενους της εν λόγω συμμορίας, κάτι που όμως φαντάζει απίθανο για τους δύο βασικούς εμπλεκόμενους της υπόθεσης που φέρεται να έχουν διαφύγει στην Αλβανία.

Πάντως, κατηγορούμενος στη δικογραφία που σχηματίστηκε είναι και ο ιδιοκτήτης του μπαρ, καθώς προέκυψε πως όχι μόνο εκείνος είχε προσκαλέσει την συμμορία “Lions” και εκείνο το βράδυ είχε κάτσει σε τραπέζι μαζί τους και μιλούσαν, αλλά αφαίρεσε και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του μαγαζιού του, που το απέκρυψε από την Αστυνομία.

Οι …παλιοί γνώριμοι των αρχών

Τέσσερα τουλάχιστον από τα άτομα που συμμετείχαν στο αιματηρό περιστατικό, είναι γνώριμοι των αρχών, καθώς έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για υποθέσεις trafficking, διακίνησης ναρκωτικών, προστασία καταστημάτων και προστασίας διαφόρων trappers.

Τα μέλη της συμμορίας των Αλβανών, αρχικά είχαν ξεκινήσει την παραβατική τους δράση, με την διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και την προστασία καταστημάτων. Μάλιστα η συμμορία, ήταν γνωστή στην πιάτσα, με το όνομα νυχτερινού κέντρου που διατηρούσαν στην οδό Λιοσίων και το οποίο λειτουργούσε παρανόμως, εν μέσω καραντίνας στην οδό Λιοσίων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, στελέχη της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Αττικής, είχαν προχωρήσει στην σύλληψη 4 ατόμων, ενώ πρόσφατα, συνέλαβαν ένα ακόμη άτομο, το οποίο βρίσκεται στην φυλακή, με την κατηγορία της σωματεμπορίας.

Οι αρχές έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» της έρευνας τους τους κάλυκες από το σημείο της συμπλοκής προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη έκνομη ενέργεια, ενώ υπάρχουν φόβοι πως κάποια από τους κακοποιούς θα επιχειρήσουν να διαφύγουν στην Αλβανία ή -το χειρότερο σενάριο- βρίσκονται ήδη εκεί.

Ομάδα L: Σκληροί κακοποιοί, που λανσάρουν ένα τρόπο ζωής γεμάτο βία, ναρκωτικά και κάθε λογής παρανομίες , έστησαν το αιματηρό σκηνικό σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία.

Οι κακοποιοί που σκόρπισαν το θάνατο στη Νέα Ιωνία είναι μπλεγμένοι σε διάφορες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, trafficking και σωματεμπορίας, πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά καταστήματα, συνόδευαν τράπερς και αναλάμβαναν κάθε λογής παράνομο ξεκαθάρισμα .

Ορμητήριό τους ήταν ένα μπαρ στα Σεπόλια, όπου γινόταν διακίνηση κοκαΐνης. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες για τη δράση της, ενώ υπήρξαν έλεγχοι τόσο στο μπαρ στα Σεπόλια, όπου ήταν και η έδρα τους, αλλά και έλεγχος του Τμήματος Εκβιαστών σε ένα άλλο κατάστημα που διατηρούσαν στην περιοχή του Κεραμεικού.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα υπήρχαν αρκετά επεισόδια, αλλά οι Αρχές είχαν εκτιμήσει ότι δεν αποτελούν κάτι σημαντικό σε ό,τι αφορά στο οργανωμένο έγκλημα. Η «δράση» τους επεκτάθηκε όμως το καλοκαίρι στη Ζάκυνθο και σε άλλα νησιά του Ιονίου. Τον φετινό χειμώνα φαίνεται πως ισχυροποιούσαν τη θέση τους στην προστασία της Αθηναϊκής νύχτας και ξεκαθάριζαν με βίαιες συμπεριφορές τον ανταγωνισμό.

Ανάμεσα στα ενδεχόμενα που εξετάζει η Αστυνομία είναι και η εκδοχή να μην σκότωσαν τον 39χρονο στη Νέα Ιωνία κατά λάθος αλλά για να δείξουν πόσο σκληροί και αποφασισμένοι είναι.

Ομάδα L: Οι κάλυκες πετάνε, στο κέντρο κάνουμε εμείς κουμάντο

Το 2015, όταν συνόδευαν γνωστό τράπερ, οι συμμορίτες της ομάδας L πρωταγωνίστησαν σε ένα τραγούδι του. Στο συγκεκριμένο βίντεο κλιπ φαίνονται μηχανές μεγάλου κυβισμού, τατουάζ με λιοντάρια, βεντάλια με αρκετά χρήματα, αλλά και επεισόδια, με πρωταγωνιστές τους ίδιους, με ξυλοδαρμούς σε αρκετά μαγαζιά. «Οι κάλυκες πετάνε, κάποιοι, δυστυχώς, πρέπει να φύγουν», αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στους στίχους του τραγουδιού, το οποίο έχει συγκεντρώσει στη δημοφιλή πλατφόρμα 5,3 εκατομμύρια προβολές.

Οι δράστες έχουν «πλούσιο» παρελθόν με τις Αρχές, καθώς έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί για τα πάντα, από ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ληστείες, αντίσταση κατά της αρχής, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε πριν από έναν χρόνο, γίνονται πολλές αναφορές για τα «επιτεύγματά» τους, με μία χαρακτηριστική κίνηση που κάνουν με τα χέρια τους, σαν να κόβουν το λαιμό. Αλλες φορές με μηχανές και άλλες φορές με πολυτελή αυτοκίνητα «οργώνουν» τους δρόμους της Αθήνας, περνώντας το μήνυμα ότι το κέντρο (της Αθήνας) τους ανήκει.

Μάλιστα, το μαύρο αυτοκίνητο, που βρέθηκε στη Νέα Ιωνία, το τζιπ τύπου Cadillac, το οποίο θεωρείται «κλειδί» για την υπόθεση, καθώς το οδηγεί ο αρχηγός της συμμορίας, φαίνεται μαζί με τη λευκή Mercedes στο συγκεκριμένο βίντεο.

Απόσπασμα από το βίντεο κλιπ με τα αυτοκίνητα που ανήκουν στην Ομάδα L, που σκόρπισε τον θάνατο στη Νέα Ιωνία
Βίντεο κλιπ με τα αυτοκίνητα που ανήκουν στην Ομάδα L που σκόρπισε τον θάνατο στη Νέα Ιωνία

Το σήμα κατατεθέν τους, η κίνηση με τον αντίχειρα στον λαιμό που αναπαριστά μια… φονική μαχαιριά. Χειρονομία που την μαθαίνουν ακόμη και σε μικρά παιδιά. Δεν διστάζουν να πουν ανοιχτά ότι όποιος σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους έχει προδιαγεγραμμένη μοίρα. Είναι συγκλονιστικό ότι μέσα στο βίντεο κλιπ παραδέχονται εμμέσως τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα επεισόδια με όπλα, μολότοφ και φωτιές. 

Τρέχουν σε κεντρικές δρόμους κάνοντας φιγούρες και ελιγμούς και κάνουν λαμπόγυαλο νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας, όπως γυαλιά καρφιά έκαναν και το συνοικιακό μαγαζί στην Νέα Ιωνία, αφήνοντας πίσω τους σπασμένα τζάμια, πεταμένα μπουκάλια και 9 κάλυκες καρφωμένους στον τοίχο.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει να πρόκειται για …επίδειξη ισχύος το πρόσφατο φονικό, που αναστάτωσε την πόλη. Επίσης, στο παρελθόν έχει ακουστεί ότι η ομάδα L διατηρούσε σχέσεις και συνεργασία με επίορκους αστυνομικούς, που ενδέχεται να φρόντισαν να τη φυγαδέψουν με πληροφορίες εκ των έσω.