“Αφανών Γυναικών” Ο Ιωνικός Σύλλογος παρουσιάζει την συλλογή του Ξάνθου Μαϊντά

Ο Ιωνικός Σύλλογος παρουσιάζει σε εκδήλωσή του την ποιητική συλλογή με τίτλο “Αφανών Γυναικώντου γνωστού συντοπίτη μας λογοτέχνη Ξάνθου Μαϊντά.

Πρόσκληση για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Αφανών Γυναικών"
Πρόσκληση για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Αφανών Γυναικών”

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023, στις 20.00 στο κτήριο του Ιωνικού Συνδέσμου. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ηθοποιός – σκηνοθέτης- θεατρολόγος Πολύκαρπος Πολυκάρπου ενώ ποιήματα θα διαβάσουν η Σοφία Μάνεση και ο  Ξάνθος Μαϊντάς

Σχετικά με τον δημιουργό των “Αφανών Γυναικών”

Ο Ξάνθος Μαϊντάς γεννήθηκε το 1950 στη Νέα Ιωνία Αττικής.
Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στην Θεωρητική Φυσική των Στοιχειωδών Σωματιδίων. Υπηρέτησε με ζήλο και αγάπη ως καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: «Νυχτερινή άσκηση» το 2004, «Οι δρόμοι της Φαϋττού» το 2009 από τις εκδόσεις «Πλανόδιον», «Πόλεως άκος» το 2014 από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδη» και σε ιδιωτική έκδοση τον ποιητικό μονόλογο «Αντιγόνης Αντίλογος». Από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδη» έχει εκδοθεί το 2016 το βιβλίο του «Το μεγάλο μαύρο φως. Ο ποιητής Τάκης Σινόπουλος», με εισαγωγή και ανθολόγηση του έργου του Σινόπουλου.

Ποιήματα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά “Νέα Εστία”, “Πλανόδιον”, “Ύλαντρον” (Λευκωσία) και “Μανδραγόρας” και έχουν συμπεριληφθεί σε σύγχρονες ανθολογίες ελληνικής ποίησης και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ισπανικά και ρουμανικά. Από το 2006 συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος, του οποίου είναι πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2011.