Σταθμό Μετρό ζητά η Μεταμόρφωση

Ανατροπή: Το Αττικό Μετρό πάει Πευκάκια

Πευκάκια: Σημαντική αλλαγή στα σχέδια της “Αττικό Μετρό που αφορά σε Πευκάκια και Νέα Ιωνία ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Νίκος Κουρέτας, στα πλαίσια του πρόσφατου συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών που έγινε στις 1-2 Ιουλίου 2021.

Το σχέδιο για σταθμό στα Πευκάκια

Μιλώντας στο συνέδριο ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στις επεκτάσεις της Γραμμής 4 του Μετρό που αφορούν μεγάλους Δήμους όπως η Νέα Ιωνία, η Νέα Φιλαδέλφεια, το Ίλιον και η Πετρούπολη. Είπε λοιπόν ότι η επέκταση των 8 χιλιομέτρων που αφορά στην περιοχή μας και θα κοστίσει 600 εκατ. ευρώ θα εγκαταστήσει σύγχρονους σταθμούς στη Νέα Ιωνία (πλατεία Υγείας, αναφέρει ο αρχικός σχεδιασμός της Αττικό Μετρό), τα Πευκάκια, τη Νέα Φιλαδέλφεια (κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ), το Πάρκο Τρίτση, το Ίλιον και την Πετρούπολη.

Η αρχική εξαγγελία ανέφερε πως ο δεύτερος σταθμός στην περιοχή της Νέας Ιωνίας επρόκειτο να γίνει στον Περισσό κοντά στο Ιωνικό Κέντρο. Προχθές όμως ο κ. Κουρέτας ξεκαθάρισε πως οι τοπογραφικές εργασίες άρχισαν ήδη και η νέα χάραξη προβλέπει τελικά σταθμό στα Πευκάκια, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Πευκάκια αντί για Περισσό

Στην εικόνα που ακολουθεί η αρχική πρόβλεψη για σταθμό Μετρό στον Περισσό

Ανατροπή: Το Αττικό Μετρό πάει Πευκάκια
Το Αττικό Μετρό και ο προηγούμενος σχεδιασμός

Comments are closed.