Επιβαρυμένη ατμόσφαιρα και στη Νέα Ιωνία – Δείτε live ενδείξεις ανά περιοχή

Η ατμόσφαιρα στη Νέα Ιωνία παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη, μετά τον επικίνδυνο συνδυασμό του καύσωνα με την καταστροφική φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

Δείτε live την κατάσταση της ατμόσφαιρας ανά περιοχή εδώ

Επιβαρυμένη ατμόσφαιρα και στη Νέα Ιωνία

Τι λέει το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας από νωρίς, τα ξημερώματα,. Μέσα από τη σελίδα του στο facebook αναφέρει:

«4 Αυγούστου 2021 Ώρα 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Επιβαρυμένη ατμόσφαιρα και στη Νέα Ιωνία

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα Purple Air: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου».

Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας δίνει οδηγίες στους πολίτες, για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα αιωρούμενα σωματίδια λόγω των φωτιών που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
Καρδιοπαθείς
Παιδιά, καθώς και Άτομα άνω των 65 ετών
Θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επιβαρυμένη ατμόσφαιρα και στη Νέα Ιωνία

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.