Ρίτα Ασημακοπούλου: Η θρυλική παρουσιάστρια βρέθηκε στη Νέα Ιωνία

Επίσκεψη στη Νέα Ιωνία έκανε το προηγούμενο Σάββατο η Ρίτα Ασημακοπούλου, που βρέθηκε στα εγκαίνια του καταστήματος της Αγγελικής Βοζαΐτη.

Η θρυλική παρουσιάστρια της ΕΡΤ συνοδευότανε από το γιο της, Αλέξανδρο Χούντα, ο οποίος το 2005 εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Eurovision junior. Μητέρα και γιος βρέθηκαν να απολαμβάνουν τη συντροφιά φίλων και γνωστών κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και δε σταμάτησαν να μοιράζουν χαμόγελα και τη θετική τους διάθεση.

Ο Αλέξανδρος Χούντας, καρπός του έρωτα της Ρίτας Ασημακοπούλου και του δημοσιογράφου Κώστα Χούντα, ασχολείται πλέον με την υποκριτική και τη σκηνοθεσία.

Η Ρίτα Ασημακοπούλου με το γιό της και φίλους στα εγκαίνια καταστήματος στη Νέα Ιωνία
Η Ρίτα Ασημακοπούλου με το γιό της και φίλους στα εγκαίνια καταστήματος στη Νέα Ιωνία

Η Ρίτα Ασημακοπούλου, ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση το 1970, όταν προσελήφθη στην ΕΡΤ, τότε ΕΙΡΤ, έπειτα από διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός διήρκησε έξι μήνες. Ανάμεσα στις 800 νεαρές κοπέλες που διαγωνίστηκαν επιλέχθηκαν και προσλήφθηκαν από την ΕΡΤ, η Ρίτα Ασημακοπούλου, η Κέλλυ Σακάκου και η Μάκω Γεωργιάδου.

Είχε χαρακτηριστεί ως η «σοβαρή παρουσιάστρια» του δελτίου της κρατικής τηλεόρασης και μάλιστα, όπως έλεγαν τα δημοσιεύματα της εποχής, ήταν κάτι σαν τη μεγάλη αδελφή για τη νεολαία.

Πέρα από την παρουσίαση του προγράμματος ασχολήθηκε και με την παρουσίαση εκπομπών της δημόσια τηλεόρασης. Όταν αποσύρθηκε από τη τηλεόραση ασχολήθηκε ενεργά με τη τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Πεντέλης.