Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Μεγάλωσα στην Καλογρέζα

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Μεγάλωσα στην Καλογρέζα κι είμαι πολύ περήφανη

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη ούτε γκρινιάρα είναι, ούτε παραπονιέται στα δύσκολα. Ωστόσο, το “Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα” και το “Ζακέτα να πάρεις“την σύστησαν στους νεότερους λάτρεις της τηλεόρασης.

Την προσωπική της ζωή την θωρακίζει με κάθε τρόπο ενώ γενικώς δεν είναι από τις ηθοποιούς που τους αρέσει η υπερβολική οικειότητα. Μάλιστα, δεν υποχωρεί εύκολα σε συνεντεύξεις χωρίς αντικείμενο ύπαρξης.

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Μεγάλωσα στην Καλογρέζα

Μεγάλωσε στην Καλογρέζα και περιγράφοντας η ίδια τα παιδικά της χρόνια είχε πει: “Ο μπαμπάς μου ήταν τσαγκάρης και η μαμά μου νοικοκυρά. Δεν ήμασταν πλούσιοι. Ζούσαμε στην Καλογρέζα. Ο πατέρας μου έκανε κάποια στιγμή μια βιοτεχνία παπουτσιών. Έφευγε στις 5 το πρωί κι επέστρεφε μεσάνυχτα, κατάκοπος. Τα πρώτα χρόνια δεν είχε καν μεταφορικό μέσο. Αυτή είναι η καταγωγή μου και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτήν.

Οι γονείς μου ήταν άνθρωποι που δούλεψαν πολύ. Καμιά φορά περνάω έξω από τη βιοτεχνία όπου δούλευε ο μπαμπάς μου στην πλατεία Κουμουνδούρου και λέω: “Εδώ ήταν ο ναός”. Το ρήμα “σέβομαι” είναι το λιγότερο που μπορώ να πω για τους γονείς μου. Μας μεγάλωσαν εμένα και τον αδερφό μου, με αγάπη και σοφία, μάθαμε να ζούμε με μέτρο. Το πρώτο μου στερεοφωνικό το πήρα με δικά μου χρήματα. Δεν ζητούσα ποτέ. Δεν αισθάνθηκα όμως ότι μου λείπει κάτι! Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου!”.

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη πέρα από ηθοποιός είναι και τραγουδίστρια μοντέρνου είδους. Τραγουδάει στα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Αποφοίτησε το 1990-91 από τη Δραματική Σχολή Βεάκη. Η παρθενική εμφάνισή της στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου έγινε το 2007 με τη Λυσιστράτη και τα τελευταία χρόνια η καριέρα της έχει εκτοξευτεί.