e-neaionia

Νέο Ψυχικό: Συνελήφθησαν για απόπειρα κλοπής στη Νέα Ιωνία

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου στο Νέο Ψυχικό για κλοπές και απόπειρες στη Νέα Ιωνία,, το Ηράκλειο και το Παγκράτι. Από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 19 και 17 ετών, κατά περίπτωση για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 21-3-2023, οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα ψιλικών ειδών στην περιοχή του Παπάγου.

Προστρέξαντες αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν τον 19χρονο στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Παπάγου-Χολαργού, όπου ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του στην ανωτέρω απόπειρα και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε κλαπεί πρώτες πρωινές ώρες της 20-3-2023 από το Παγκράτι.

Από την προανακριτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Παπάγου-Χολαργού ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη και ο 17χρονος, ενώ εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής από Νέα Ιωνία, Παγκράτι και Νέο Ηράκλειο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

  1. Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 21-3-2023 στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 37χρονός ημεδαπός για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, λίγο πριν τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος είχε επιδοθεί σε μικρό χρονικό διάστημα σε διαδοχικές κλοπές από διάφορα καταστήματα στην περιοχή της Κηφισιάς.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν τον 37χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αντικειμένων, τα οποία όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει νωρίτερα.

Από την έρευνα που διενέργησαν ανωτέρω αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κηφισιάς, εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα στην Κηφισιά και συγκεκριμένα από καταστήματα πώλησης ενδυμάτων, αθλητικών ειδών, κινητών τηλεφώνων, ψιλικατζίδικο και εστιατόριο.

Σε μία από τις περιπτώσεις, μάλιστα, προέβη στην κλοπή πορτοφολιού, προβαίνοντας σε αγορές, πληρώνοντας με κάρτες που βρίσκονταν μέσα στο πορτοφόλι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

  1. Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 20-3-2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 43χρονος ημεδαπός, για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία.

Λίγο πριν τη σύλληψή του, ο 43χρονος από κοινού με άγνωστο συνεργό του που αναζητείται, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την τσάντα 27χρονης ημεδαπής στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, ο συνεργός του συλληφθέντα τράβηξε με βιαιότητα την τσάντα του θύματος, χωρίς να καταφέρει να την αφαιρέσει, με αποτέλεσμα να τη ρίξει στο οδόστρωμα, να τη σύρει και να την τραυματίσει.

Ο δράστης, τότε, τράπηκε σε φυγή επιβιβαζόμενος στο δίκυκλο, οδηγός του οποίου ήταν ο 43χρονος. Το δίκυκλο λόγω μηχανικής βλάβης δεν ξεκίνησε και ο άγνωστος συνεργός τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν, εντόπισαν τον 43χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.