Δεύτερη στον κόσμο η ξιφομάχος της ΑΕΚ Δώρα Γκουντούρα

Δεύτερη στον κόσμο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης (ξιφασκία) που έγινε στην Ορλεάνη αναδείχτηκε η ξιφομάχος της ΑΕΚ Δώρα Γκουντούρα.

Ελληνική υπόθεση ο τελικός Γυναικών στην Ορλεάνη

Η Δώρα με θαυμάσιες εμφανίσεις έφτασε στον τελικό, όπου βρήκε μπροστά της την Δέσποινα Γεωργιάδου με τον διπλό ελληνικό θρίαμβο στο αγώνισμα της σπάθης να είναι πλέον γεγονός. Ο τελικός ήταν αμφίρροπος και κρίθηκε στον πόντο 15-14, αποσπώντας το θαυμασμό των φιλάθλων.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Κουντούρα κατέκτησαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης που έγινε 13/11/21 στην Ορλεάνη! Μαζί τους οι προπονητές τους Χρήστος Σαΐνης και Θανάσης Δελενίκας, που πανηγύρισαν την Ελληνική νίκη!

Το κορίτσι από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Η 24χρονη Δώρα Γκουντούρα είναι κυριολεκτικά το “κορίτσι της διπλανής πόρτας” Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά μας. Σύνορα Νέας Ιωνίας με Νέα Φιλαδέλφεια. Γονείς της ο Κωνσταντίνος Γκουντούρας από την Κρανέα Ελασσόνας και η Χαρούλα Κορνάρου από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Δύο υπέροχοι άνθρωποι, που στήριξαν με πολύ κόπο το όνειρο του παιδιού τους, που από μικρό ήθελε να ασχοληθεί με τον Αθλητισμό.