5 νέα βιβλία που “σηκώνουν” πολλή άμμο

Καλοκαιράκι σημαίνει βιβλία στις παραλίες. Μπάνια, χαλάρωση και η καλύτερη συντροφιά όλων μας είναι τα συναρπαστικά βιβλία. Η εκδοτική βιομηχανία “φουλάρει μηχανές” και έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάζουμε 5 εκλεκτές νέες αφίξεις

Βιβλία για το καλοκαίρι

Το Ατσαλένιο Νησί, των Ρέννου Οιχαλιώτη-Πέτρου Στεφανέα, από τις εκδόσεις ΟΤΑΝ

«Επιμένουμε να καυχιόμαστε υποκριτικά και θρασύδειλα, κραδαίνοντας το ξεσκισμένο λάβαρο του ακτινοβόλου μέλλοντος, όταν τρέμουμε κάθε στιγμή για την επόμενη μέρα που θα ξημερώσει στον κόσμο, όταν ζούμε στο φόβο και στη μοναξιά». Το βιβλίο μας ξεναγεί σε μια μυθοπλαστική ανατομία της παγκοσμιοποίησης και των αξιών της, μέσα από έναν συνθετικό διάλογο για την πολιτική της οικονομικής ολιγαρχίας, των μεγάλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, των διεθνών δημοσιογραφικών δικτύων, αλλά και των κατευθύνσεων της επιστημονικής έρευνας, στο σκηνικό που διαμορφώνει καταλυτικά η ηθική των νέων τεχνολογιών. Μια μυθοπλαστική ανατομία της παγκοσμιοποίησης και των αξιών της.

Έιμι Ράνσομ Οι αρετές του χωρισμού 

Mτφρ.: Χαρά Γεωργίου Εκδόσεις Κάκτος

Αυτό το βιβλίο θα σας δείξει πώς ο χωρισμός μπορεί να γίνει το μέσο που θα σας βοηθήσει να ζήσετε μια ευχάριστη ζωή, ειδικά αν βρίσκεστε στα πρόθυρα ενός χωρισμού, αν έχετε μόλις χωρίσει και αγωνίζεστε να προχωρήσετε μπροστά ή αν δοκιμάζετε την πρώτη σας απογοήτευση, έχοντας χάσει τον έρωτα της ζωής σας.

Η σιωπηλή ασθενής! Άλεξ Μιχαηλίδης

Ανάμεσα στα βιβλία κατηγορίας θρίλερ,  η σιωπηλή ασθενής έρχεται να σε κρατήσει σε απίστευτη αγωνία. ” Τον αγαπώ τόσο ολοκληρωτικά και απόλυτα, που μερικές φορές αυτή η αγάπη απειλεί να με καταβάλει. Σκέφτομαι συχνά…. Όχι. Δεν θα γράψω γι αυτό”. Ένα απόσπασμα από το ημερολόγιο της Αλίσια, πρωταγωνίστριας του βιβλίου. Μια διάσημη ζωγράφος με μια φαινομενικά τέλεια ζωή, όπου μια μέρα δολοφονεί εν ψυχρώ τον σύζυγό της.

Τάισε με! Μαριαλένα Σπυροπούλου

Μία ιστορία, εμπνευσμένη από το ποιος ταΐζει ποιον και πότε χορταίνουμε τελικά. Η Μαρίνα, η πρωταγωνίστρια, αντιπροσωπεύει την κάθε γυναίκα του σήμερα του χθες και του αύριο. Για όλες τις γυναίκες που κρύβουν τις δυνάμεις των πατεράδων τους.  Αρχή, το 2010 όταν η χώρα μπαίνει στο μνημόνιο. Μια πρόταση γάμου που αντί να τη χαροποιήσει τη σπρώχνει σε ένα ταξίδι αναζήτησης του εαυτού της.

ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΤΑ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ ΣΟΥ…

του Λάκη Λαζόπουλου από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες των τελευταίων δεκαετιών. Όμως παρά τη συνεχή παρουσία του στο θέατρο και στην τηλεόραση, δεν τα έχει πει όλα. Η δική του οικογενειακή πάλη έχει μείνει αθέατη μέχρι σήμερα. Η ιστορία της ασθένειας της συζύγου του, της πολυαγαπημένης Τασούλας. Τη μάχη της με τον καρκίνο και την προσωπική του εμπειρία ως συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος. Παράλληλα, αποκαλύπτει πτυχές της σκέψης του που θα θέσουν φιλοσοφικά ερωτήματα στον αναγνώστη για τον ίδιο του τον εαυτό.