Νέα Ιωνία: Παράξενη τροπή στην υπόθεση του πρόσφατου φονικού – Ελεύθερος ο 23χρονος

Παράξενη τροπή παίρνει η υπόθεση του φονικού στη Νέα Ιωνία που έγινε στις 21 Φεβρουαρίου σε καφέ. Ο μοναδικός άνθρωπος που παραδόθηκε μετά τα 7 εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές, ένας 23χρονος νεαρός, που συνελήφθη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης όταν πήγαινε να παραδοθεί, αφέθηκε τελικά ελεύθερος μετά την απολογία του.

Οι πληροφορίες μάλιστα που διέρρευσαν για την υπόθεση αναφέρουν πως ανακριτής και εισαγγελέας δεν ζήτησαν καν περιοριστικούς όρους, καθώς οι ισχυρισμοί του φαίνεται να έπεισαν τις αρμόδιες αρχές.

Το παράδοξο είναι πως τα αποτυπώματα του φερόμενου ως εμπλεκόμενου στην υπόθεση βρέθηκαν στο πολυτελές όχημα που εγκατέλειψε η συμμορία των Lions στον τόπο του εγκλήματος. Ο ίδιος πάντως ισχυρίστηκε πως πρόκειται για μία ακόμη σύμπτωση, στην περίεργη όσο και δραματική αυτή ιστορία, λέγοντας πως είχε μετάσχει πρόσφατα σε video clip που γύρισαν γνωστοί τράπερς με το συγκεκριμένο όχημα και τα αποτυπώματά του ήταν έκτοτε εκεί.

Μετά την απολογία του το μεσημέρι της Παρασκευής ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο . Σύμφωνα με δημοσίευμα του newpost ο συλληφθέντας ισχυρίστηκε τα εξής :

«Εκείνη την ημέρα επισκέφθηκα τη συγκεκριμένη καφετέρια  για να πιω ένα ποτό και για να γνωρίσω μια κοπέλα που εργαζόταν εκεί. Αυτός μάλιστα, είναι και ο λόγος που έχω επισκεφτεί και κατά το παρελθόν το  κατάστημα δύο με τρεις φορές. Έξω από το μαγαζί συνάντησα εντελώς τυχαία τον …, ο οποίος με κάλεσε να καθίσουμε μαζί για ένα ποτό. Στην καφετέρια έφτασα με το δικό μου αμάξι.

Εκεί, λοιπόν, βρισκόταν και ο  …και άλλα 3-4 ακόμη άτομα τα οποία δεν γνωρίζω, με τα οποία ενωθήκαμε και καθίσαμε όλοι μαζί σε ένα μεγάλο κοινό τραπέζι. Τίποτε δεν προμήνυε όλα όσα θα ακολουθούσαν στη συνέχεια. Λίγα λεπτά αργότερα, και έχοντας προλάβει μόλις να μας σερβίρουν νερό, εμφανίζεται ένα άτομο στο τραπέζι μας το οποίο επίσης δεν γνώριζα, ωστόσο θυμάμαι ότι φορούσε ένα κόκκινο μπουφάν.

Ακολουθεί μια συνομιλία σε έντονο ύφος με κάποιους από την παρέα απέναντι από μένα, σε διάλεκτο που δεν γνωρίζω με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνω και το περιεχόμενο του διαλόγου. Ωστόσο, αντιλαμβάνομαι την ένταση. Ξαφνικά και αφού σηκώνεται από το τραπέζι ο ανωτέρω μετά από παρότρυνση μιας γυναίκας, χωρίς να σταματήσει ωστόσο η λογομαχία, σηκώνονται άπαντες από το τραπέζι μας κινούμενοι σε διπλανό χώρο του καταστήματος προς την έξοδο».

Η στιγμή των πυροβολισμών στη Νέα Ιωνία

Ο 23χρονος περιγράφει στον ανακριτή τις στιγμές που ακολούθησαν και πως αντικρίζει ο ίδιος το όπλο που βγήκε από κάποιον  άγνωστο που βρισκόταν μπροστά του:

«Εκείνη τη στιγμή, θεωρώντας ότι φεύγουν όλοι για να μην χειροτερεύσει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, σηκώνομαι και εγώ με αποκλειστικό σκοπό να φύγω προς τη έξοδο. Μην έχοντας, άλλη εναλλακτική έξοδο και κινούμενοι ο ένας πίσω από τον άλλον, αντιλαμβάνομαι μπροστά μου ακαριαία κάποιος να έχει βγάλει όπλο και να γυρίζει προς τα πίσω. Ακούγονται πυροβολισμοί, και ενστικτωδώς σκύβω να αποφύγω τις σφαίρες και τρέχω προς την έξοδο. Δεν είχα ούτε γνώση ούτε κάποια πληροφορία για τα γεγονότα. Βρέθηκα τη λάθος χρονική στιγμή στο λάθος σημείο».

Ο 23χρονος εξήγησε και γιατί βρέθηκε δακτυλικό του αποτύπωμα στην κάντιλακ  που βρισκόταν έξω από το μαγαζί και φέρεται να είναι το αυτοκίνητο του εκτελεστή:

«Σας προσκομίζω φωτογραφίες που συμμετέχω σε βίντεο κλιπ τραγουδιού και στο οποίο συμμετείχε και το εν λόγω μαύρο όχημα κάντιλακ»,  ισχυρίστηκε.

Για την υπόθεση έχουν εκδοθεί  συνολικά  επτά εντάλματα σύλληψης  ενώ εναντίον του 23χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια από κοινού σε ανθρωποκτονία κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Οι δικηγόροι του Γιάννης Γλύκας και Γιώργος Νικολάου  δήλωσαν  στο newpost μετά την απολογία του εντολέα του  :

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί για μας μια πρώτης τάξης δικαίωση αλλά ταυτόχρονα και οδηγός για την ακροαματική διαδικασία. Ο εντολέας μας – και ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους μέχρι στιγμής που έθεσε αυτοβούλως τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών γεγονός που θεωρούμε ότι συνεκτιμήθηκε- δήλωνε εξ ´αρχής την αθωότητα του. Η εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν αποτέλεσμα μιας αλληλουχίας τυχαίων γεγονότων και σε καμία περίπτωση δεν συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στα επίδικα γεγονότα, όπως αποτυπώνεται άλλωστε και στο βιντεοληπτικό  υλικό που υπάρχει στη δικογραφία».

Οι κάμερες από το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος έχουν καταγράψει καρέ καρέ τι έγινε το μοιραίο βράδυ που οδήγησε στην δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού. Σύμφωνα με τις αρχές  πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες  με  τον αρχηγό της μίας ομάδας να φέρεται να έχει διαφορές με τον αδερφό του θύματος.

Ο καυγάς κατέληξε σε τραγωδία με θύμα τον άτυχο άντρα  ο οποίος δεν είναι ακόμη σαφές αν είχε ή όχι κάποια σχέση με τις συμμορίες και τις διαφορές που είχαν .