e-neaionia

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Ιωνία την Τρίτη 12 Απριλίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας προγραμματίζουν στη Νέα Ιωνία την Τρίτη 12 Απριλίου τοπικοί φορείς και Σύλλογοι. Ανάμεσα τους ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας, η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών της πόλης, οι Λογιστές ελεγκτές και άλλοι.

Το κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών στη Νέα Ιωνία

‘’Η μείωση της κατανάλωσης οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους. Όταν ακούς για πόλεμο κάθε μέρα στα κανάλια, η κατανάλωση πέφτει.’’ Τα παραπάνω δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Ανάπτυξης σε ενα ακόμα τηλεοπτικό πάνελ….

Η αλήθεια είναι οτι οι μέρες μας περνάνε γεμάτες ερωτηματικά και αγωνία.  Να κόψω από το φαγητό για το ενοίκιο; Να κόψω από το ενοίκιο για τα φάρμακα; Να κόψω από τα φάρμακα για το παιδί;

ΤΙ ΖΟΥΜΕ;

ΤΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;

Κόβουν τις συντάξεις πείνας, κόβουν φάρμακα, κλείνουν νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, πανάκριβη υγεία και παιδεία, η ανεργία στα ύψη, ενέργεια στα ύψη, τιμές στα ύψη …και αυτά ξεκίνησαν ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Αποτελέσματα:

  • Έξι στους δέκα εργαζόμενους αναγκάζονται να κόψουν ακόμη και βασικά είδη διατροφής!
  • 74% των εργαζομένων έχει μειώσει τις δαπάνες για την θέρμανση μην μπορώντας να ανταπεξελθει στην άνοδο των τιμών.

ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ‘ΕΙΡΗΝΗ’ Ή ΠΟΛΕΜΟ, ΚΡΙΣΗ  Ή  ΑΝΑΠΤΥΞΗ,  ΧΑΜΕΝΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΩΤΗΡΑ!

Η αλληλεγγύη, ο συνεχής και ασταμάτητος, ανυποχώρητος αγώνας  για ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, είναι η δική μας βάρδια στη ζωή και δεν πρέπει να την σπαταλήσουμε μένοντας αδρανείς και αναποφάσιστες ,υπομένοντας καρτερικά την αδικία!

ΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ ΤΡΙΤΗ 12/4/2022 ΩΡΑ 19:00!

Το κάλεσμα των Επαγγελματοβιοτεχνών από τη Νέα Ιωνία

Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση των φορέων της Νέας Ιωνίας ενάντια στην ακρίβεια

Συνεχίζουμε  να διεκδικούμε  να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα μαγαζιά μας για να ζήσουμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια.Η κρίση και η πανδημία προηγούμενα, δυσκόλεψαν την δουλειά και την ζωή μας, δημιούργησαν ασήκωτα χρέη. Τώρα  η ακρίβεια και ο πληθωρισμός μαζί με τις επιπτώσεις του πολέμου μας δημιουργούν νέες δυσκολίες για την επιβίωση μας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, έφερε σκοτωμούς και προσφυγιά στον ουκρανικό λαό, απειλεί με φτώχια και βάσανα και μας στην χώρα μας.  Η γενίκευση και η διεύρυνση της σύγκρουσης δεν είναι μακριά όσο οι κυβερνήσεις «ρίχνουν λάδι στην φωτιά».

Παλεύουμε για να απεμπλακεί η χώρα μας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό τον πόλεμο που επηρεάζει άμεσα την ζωή μας.

Οι συνέπειες του πολέμου διογκώνουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. H ακρίβεια καλπάζει και κατατρώει ότι εισόδημα έχει απομείνει. Οι λογαριασμοί ενέργειας έρχονται διπλάσιοι και τριπλάσιοι. H τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης εκτινάχθηκαν, συμπαρασύροντας  μεταφορικά και αλλά κόστη.

Χρειάζεται αγώνας για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία!  Είναι μονόδρομος η αγωνιστική διέξοδος για να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας!

Απαιτούμε:

  • Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών ρεύματος.
  • Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών.
  • Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά.

Όλοι στην Πλατεία Σημηριώτη Τρίτη 12 Απρίλη στις 7:00 μ.μ.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Λογιστών Ελεγκτών

Τους τελευταίους μήνες, σε συνέχεια των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των προηγουμένων  χρόνων, βλέπουμε τα πάντα γύρω μας να ακριβαίνουν και το εισόδημα μας στην καλύτερη να παραμένει σταθερό ή ακόμα και να μειώνεται. Όλους μας προβληματίζει αυτή η κατάσταση!

Οι συνεχόμενες  ανατιμήσεις  σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης έχουν μετατρέψει την  καθιερωμένη επίσκεψη στο super market σε εφιάλτη  για το οικογενειακό εισόδημα. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, οι αυξημένες τιμές των ενοικίων, οι εξωφρενικές τιμές στα καύσιμα, η ακριβοπληρωμένη υγεία και παιδεία, η αύξηση της φορολογίας, τσακίζουν το εισόδημα μας όταν η φορολογία για τις μεγάλες επιχειρήσεις μειώνεται συνεχώς!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, και στον κλάδο μας όπως και σε άλλους κλάδους, προστέθηκε και γίνεται προσπάθεια να μονιμοποιηθεί  ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα της εργοδοσίας: Η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ.

Που έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρυνόμαστε ένα πολύ μεγάλο κόστος που αφορά την λειτουργία των εργοδοτών μας (από την θέρμανση/ψύξη και το γραφείο μέχρι τη γραφική ύλη), αντί αυτό να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την εργοδοσία. Ακόμα και το απαράδεκτο επίδομα των 30€ που δίνουν ως αποζημίωση για την εφαρμογή της τηλεργασίας, και μπορεί να μεταβάλετε ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη , στο ελάχιστο δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδά του εργαζομένου για εξοπλισμό, ρεύμα, ενοίκιο (μιας και το σπίτι μετατρέπεται σε χώρο εργασίας )

Μόνη λύση και διέξοδος είναι η οργανωμένη και συλλογική πάλη μέσα από το σωματείο μας, η κοινή μας δράση για τη προστασία του εισοδήματος μας μαζί με άλλα σωματεία, φορείς, ομοσπονδίες, συλλόγους γονέων και γυναικών. Η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο που αγωνίζονται!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΗ, 7.00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ