Στην αφετηρία ο Ετήσιος Μαραθώνιος της Αθήνας

Ο Ετήσιος Μαραθώνιος Δρόμος ξεκινά το Σάββατο στην Αθήνα. Η πόλη βάζει τα αθλητικά της παπούτσια κι ετοιμάζεται να τρέξει στα χνάρια του Φειδιππίδη, τιμώντας την αντοχή και τη θέλησή του να μεταφέρει το “Νενικήκαμεν” στο Μαραθώνα.

Ο Ετήσιος Μαραθώνιος Δρόμος, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίως κι ένα project -σύμβολο της ευεξίας, της άθλησης και της κίνησης! Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Δρόμος είναι αγώνας αντοχής απόστασης 42,195 χιλιομέτρων.

Ιστορία του Ετήσιου Μαραθώνιου Δρόμου

Ονομάστηκε έτσι από τη διαδρομή του Αθηναίου στρατιώτη Φειδιππίδη που μετά τη Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ) έτρεξε έως την Αθήνα για να μεταφέρει τα νικητήρια νέα με τη λέξη «νενικήκαμεν».

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2021 θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου και οι εγγραφές είναι ήδη σε εξέλιξη.

Δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής έχουν οι αθλητές που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και εκείνοι που έχουν στη κατοχή τους πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.

Ετήσιος Μαραθώνιος Δρόμος και δρομείς

  • Οι δρομείς του Αυθεντικού Μαραθωνίου θα κατανεμηθούν σε blocks εκκίνησης τηρώντας τον κανόνα της ασφαλούς απόστασης 1,5μ μεταξύ των, σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση. H διάταξη των blocks ορίζεται επί της ευθείας της εκκίνησης στην εγκατάσταση της αφετηρίας του Μαραθωνίου δρόμου στο στάδιο του Μαραθώνα, με διαστάσεις πλάτους 12μ και μήκους 84μ, 1,08 στρεμμάτων για κάθε block (σχεδιάγραμμα runners safe positioning).
  • Οι δρομείς του Αγώνα των 10χλμ. θα κατανεμηθούν σε blocks εκκίνησης τηρώντας τον κανόνα της ασφαλούς απόστασης 1,5μ μεταξύ των, σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση. H διάταξη των blocks ορίζεται επί της Λεωφόρου Αμαλίας, με διαστάσεις πλάτους 12μ και μήκους 100μ, έκτασης 1,2 στρεμμάτων για κάθε block. (σχεδιάγραμμα runners safe positioning).
  • Οι δρομείς του Αγώνα 5χλμ θα κατανεμηθούν σε blocks, τηρώντας τον κανόνα της ασφαλούς απόστασης 1,5μ μεταξύ των, σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση. H διάταξη των blocks ορίζεται επί της Λεωφόρου Αμαλίας, με διαστάσεις πλάτους 12μ και μήκους 100μ, έκτασης 1,2 στρεμμάτων για κάθε block (σχεδιάγραμμα runners safe positioning).

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2021

r