Έθιμοτυπική ενημέρωση Περιφερειάρχη για τη Νέα Ιωνία

Την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδοτήσεις ή επίβλεψη της Περιφέρειας Αττικής στη Νέα Ιωνία, συζήτησαν κατά την εθιμοτυπική ενημέρωση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για την πόλη, η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαϊδου και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. κ. Γαβριήλ.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα έργα κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Οικοδομικό Τετράγωνο 150, τα έργα μετατόπισης του αγωγού ομβρίων στην οδό Αλατσάτων, αλλά και η πορεία υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων στον Περισσό και την ευρύτερη περιοχή. Θέματα όμως για τα οποία καμία επίσημη ανακοίνωση δεν δόθηκε, πέρα από το καθιερωμένο δελτίο Τύπου με το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό των παραγόντων.

Παραδόξως το ζήτημα που έχει ανακύψει με την επικινδυνότητα κάποιων σχολικών κτηρίων στη Νέα Ιωνία, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές εκπαιδευτικών και παιδιών, δε συζητήθηκε, καθώς δεν υπάρχει καμία σχετική δήλωση των ιθυνόντων.

Σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου πάντως, γονείς και εκπαιδευτικοί οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, μετά την κατάρρευση των σοβάδων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας. (Φωτο)