Πρωτομαγιά στο κτήμα Φιξ με μουσική, βιβλίο, λουλούδια και παιχνίδι για τα παιδιά

Υπέροχη Πρωτομαγιά σε ένα καταπράσινο τοπίο, στο κτήμα Φιξ υπόσχεται φέτος ο Δήμος Ηρακλείου. Οι εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο και ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός Κυριακή και Δευτέρα από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα. Είσοδοι για το χώρο υπάρχουν από Λεωφόρο Ηρακλείου, Λεωφόρο Αμαρουσίου και την πλατεία Αγίου Λουκά.

Περίπτερα από ανθοπωλεία και φυτώρια θα περιμένουν τους επισκέπτες, ενώ επαγγελματίες της πόλης θα είναι εκεί για να τους δώσουν συμβουλές για τα λουλούδια και τα φυτά τους.

Το Κτήμα Φιξ θα είναι ανοικτό και τη Δευτέρα της Πρωτομαγιάς, επίσης από τις 10.00 έως τις 18.00, με τα περίπτερα των λουλουδιών για το μαγιάτικο στεφάνι.

Διαβάστε επίσης: Σε Πάρκο Πολιτισμού μετατρέπεται το κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο – Η πολυτάραχη ιστορία του

Παράλληλα η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα διαθέτει επιλεγμένα βιβλία της για ανάγνωση στο πάρκο, έχοντας ετοιμάσει δραστηριότητες για τους μικρούς, κυρίως, φίλους της.

Στο Κτήμα θα φιλοξενηθεί έκθεση εικαστικών από το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος «Απελλής» με θέμα γυναίκες και λουλούδια, αλλά και τον Ηρακλειώτη Άγγελο Μαυραειδή. Το Εργαστήρι Τέχνης Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με την ΚΕΑΕΔΗΑ θα στήσουν workshop εικαστικών για μικρούς και μεγάλους με ανοιξιάτικο ντεκόρ.

Η γιορτή κορυφώνεται στις 12.30Το Τμήμα Πολιτισμού έχει προγραμματίσει συναυλία με την Ηρακλειώτισσα, Χριστίνα Γκόλια, και την μπάντα της στους ρυθμούς του ελληνικού και του διεθνούς πενταγράμμου. Την συναυλία ανοίγει το συγκρότημα των μαθητών του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής.

Φυσικά, η είσοδος είναι δωρεάν όλο το τριήμερο.

«Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου που μπορούμε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης μας, στο Κτήμα Φιξ, το οποίο με επίμονες και επίπονες προσπάθειες αποκτήσαμε, ακριβώς για αυτό το σκοπό, να μπορούν οι δημότες μας αλλά και όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, να το χαίρονται όλο το χρόνο, ειδικά όμως τέτοιες εποχές. Σας καλώ λοιπόν να καλωσορίσουμε το Μάη μαζί. Ραντεβού αυτό το τριήμερο στο Κτήμα Φιξ», το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.