Πάρκο σκύλων αποκτά η Νέα Ιωνία

Ένα πανέμορφο χώρο, όπου μικρά και μεγαλόσωμα σκυλιά μπορούν να παίξουν και να τρέξουν ελεύθερα αποκτά η Νέα Ιωνία. Το νέο πάρκο σκύλων βρίσκεται στο άλσος του Προμπονά και διαμορφώθηκε με τη φροντίδα του Δήμου Αθηναίων.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη αναφέρεται: “Επιτέλους! Χώροι αναψυχής και για τους τετράποδους φίλους μας. Εκτόνωση, δραστηριότητες, κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση και ατελείωτο παιχνίδι στις ράμπες ανάβασης, στους ξύλινους διαδρόμους – «πασαρέλα» με ανάβαση και κατάβαση, και στα ξύλινα εμπόδια. Και ποτίστρες για παροχή φρέσκου/πόσιμου νερού, και παγκάκια, και σκίαση για τους συνοδούς τους. Τις βραδινές ώρες ο φωτισμός είναι ενισχυμένος, με στόχο να νιώθουμε όλοι ασφαλείς”.

Το Άλσος Προμπονά βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο της Ριζούπολης (είσοδος 200 μ. από τον ΗΣΑΠ Περισσού) και είναι κληροδότημα του Νάξιου γιατρού Δημήτρη Προμπονά προς τον Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για πάρκο έκτασης 40 περίπου στρεμμάτων και βρίσκεται πίσω από το παλιό εμβληματικό κτήριο της Columbia.