Ομίχλη και ζεστός καιρός στη Νέα Ιωνία

Ζεστός καιρός στη Νέα Ιωνία θα επικρατήσει σήμερα Πέμπτη. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 25°C το μεσημέρι. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, εξ’ αιτίας του υψηλού βαρομετρικού που επικρατεί και της θερμοκρασιακής αναστροφής που δημιουργεί. Αποτέλεσμα αυτών των συνθηκών είναι η δημιουργία ομίχλης και περιορισμένης ορατότητας

Καλός καιρός και τo Σαββατοκύριακο στη Νέα Ιωνία

Με την υγρασία να φτάνει τις νύχτες στο 95-100% (απόγειο δηλαδή) ο καιρός στη Νέα Ιωνία θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες ρυθμούς καλοκαιρίας. Ο υδράργυρος θα κυμαίνεται από 10-14 °C στη διάρκεια της νύχτας. Τις ώρες της ηλιοφάνειας θα φτάνει μέχρι και τους 24-25 °C. Οι τοπικές ομίχλες το πρωί θα έχουν παροδική διάρκεια αλλά πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονες. Την κατάσταση θα επιτείνει η απουσία ανέμων, καθώς όλη την εβδομάδα θα επικρατεί άπνοια.

Ο ψυχρότερος Οκτώβρης της δεκαετίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το meteo.gr ο Οκτώβριος του 2021 χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και από μεγάλα ύψη βροχής. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας τις περισσότερες μέρες του μήνα κυμάνθηκαν κάτω από τον μέσο όρο δεκαετίας σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Τις μεγαλύτερες αποκλίσεις κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί στη Μακεδονία όπου κατά την κακοκαιρία “Μπάλλος“, η θερμοκρασία έπεσε 12°C κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, στη Φλώρινα οι χιονοπτώσεις πλησίασαν τις παρυφές της πόλης στις 15/10 και την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε παγετός. Η μέση τιμή θερμοκρασίας κυμάνθηκε 4 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, όπως και στο Κιλκίς.