e-neaionia

Νέα Ιωνία: Ποια ταινία “αναστάτωσε” την πόλη με τα γυρίσματά της

Στην αρχή της εβδομάδας η Νέα Ιωνία πέρασε μία περίεργη βραδιά: ένα ελικόπετρο έκοβε βόλτες πάνω από την πόλη και ένα παράξενο λεφούσι με κινηματογραφικά σύνεργα “στρατοπέδευσε” στα Πευκάκια. Εκεί, έξω ακριβώς από τον σταθμό του τρένου, την ώρα που η “Ματωμένη” Πανσέληνος του Μαΐου έδινε τη δική της παράσταση.

** Φωτογραφία P.Vandoros

Αιτία για όλα αυτά ήταν τα γυρίσματα μίας διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής, που φιλοδοξεί να φτιάξει ένα μιούζικαλ υψηλών απαιτήσεων, εφάμιλλο του La La Land ή του Μamma Mia. Και επέλεξε την Αθήνα για ένα μέρος των γυρισμάτων του.

Κεντρικά σημεία της πόλης όπως το Σύνταγμα και η Ακρόπολη κέρδισαν το ενδιαφέρον της παραγωγής, που έκανε γυρίσματα εκεί με τη βοήθεια της Heretic Film Production. Μία σκηνή όμως έπρεπε να γυριστεί κοντά σε σταθμό τρένου και γι’ αυτό το λόγο επιλέχτηκε η περιοχή της Νέας Ιωνίας και ειδικότερα τα Πευκάκια.

Σκηνή από τα γυρίσματα της ταινίας στη Νέα Ιωνία και στο σταθμό του ΗΣΑΠ
Σκηνή από τα γυρίσματα της ταινίας στη Νέα Ιωνία και στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στα Πευκάκια

Πρόκειται για την ταινία Greatest Days η οποία αφορά το θρυλικό ποπ συγκρότημα των “Take That” που έχει πουλήσει περισσότερους από 45 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Το Greatest Days θα περιλαμβάνει τα πιο εμβληματικά και δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος, όπως: Greatest Day, Patience, Back for Good, A Million Love Songs και Shine.

Η υπόθεση της ταινίας “Greatest Days”

Η ταινία βασίζεται στο μιούζικαλ «The Band» που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αφορά μια παρέα γυναικών, που ξανανταμώνουν 25 χρόνια μετά την εφηβική τους συντροφιά, για να δουν σε συναυλία το συγκρότημα, που λάτρευαν ως πιτσιρίκες.

e-neaionia
Η Ιρλανδέζα κωμικός Aisling Bea πρωταγωνιστεί στην ταινία

Η ταινία Greatest Days, που έχει γραφτεί ήδη πως είναι “ένας ύμνος στη φιλία, τη μουσική και την αγάπη”, παρουσιάζει πέντε κορίτσια, που είναι ακόμη μαθήτριες – τη Rachel, τη Heather, τη Zoe, την Claire και την Debbie – ζουν στο Clitheroe και περνούν τη νύχτα της ζωής τους σε μια συναυλία με το αγαπημένο τους boyband συγκρότημα.

Greatest Days: Σκηνή από τα γυρίσματα της ταινίας στα Πευκάκια

Οι πρωταγωνίστριες θα ξαναβρεθούν είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, όταν οι ζωές τους θα έχουν αλλάξει με πολλούς τρόπους. Θα αναπολήσουν το παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του πρόωρου θανάτου της Debbie και θα επιχειρήσουν να ανακαλύψουν το μέλλον τους.

Σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας στο κέντρο της Αθήνας

Την ταινία σκηνοθετεί η Κόκι Γκίντροκ και σεναριογράφος είναι ο Τιμ Φιρθ, ο οποίος έγραψε το σενάριο του μιούζικαλ.

Κορυφαία ονόματα στο cast της ταινίας

Το Greatest Days γυρίζεται και θα προβληθεί με την υποστήριξη του Universal Music Group.

Στους κεντρικούς ρόλους του μιούζικαλ βρίσκονται οι: Aisling Bea (This Way Up, Hard Sun), νικητής του βραβείου BAFTA Television Craft 2020 για το Breakthrough Talent, Alice Lowe (Black Mirror, Sightseers), Jayde Adams (Serious Black Jumper, Alma’s Not Normal) , Amaka Okafor (The Responder, The Split), Marc Wootton (Nativity), Lara McDonnell (Μπέλφαστ), Jessie Mae Alonso (Little Joe), Nandi Hudson (Army of Thieves, The Nest), Carragon Guest και Eliza Dobson.

Στο «boy band» της ταινίας συμμετέχουν οι Aaron Bryan, Dalvin Cory, Joshua Jung, Mark Samaras και Mervin Noronha.