Νέα Ιωνία: Διαδήλωση εκπαιδευτικών για απόλυση συναδέλφου τους από Φροντιστήριο

Εντυπωσιακή σε παλμό και όγκο ήταν η διαδήλωση των Εκπαιδευτικών που έγινε στη Νέα Ιωνία το απόγευμα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου.

Εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και φορέων της εκπαίδευσης στη Νέα Ιωνία, εναντιώθηκαν στην απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Αττικής «ο Βύρων» από Φροντιστήριο της περιοχής.

Απόλυση Εκπαιδευτικού στη Νέα Ιωνία για παράξενο λόγο

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην Λεωφόρο Ηρακλείου, στο ύψος που βρίσκεται το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, από το οποίο η πρόεδρος του σωματείου απολύθηκε για «συνδικαλιστική δράση σε μαθητές». Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους η καθηγήτρια μίλησε στα παιδιά απλά για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την αντίστοιχη αργία των φροντιστηρίων.

Στιγμιότυπο από την πορεία των Εκπαιδευτικών στη Νέα Ιωνία
Στιγμιότυπο από την πορεία των Εκπαιδευτικών στη Νέα Ιωνία

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν για μία ακόμα φορά την ανάκληση της απόλυσης και κατήγγειλαν παράλληλα την παρουσία της αστυνομίας. Χαιρετίζοντας στη συγκέντρωση η Σύλβια Καπερνάρου, από το προεδρείο του «Βύρωνα», δήλωσε πως τα μέλη του σωματείου είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις μέχρι να παρθεί πίσω η απόλυση. Η ίδια είπε ότι προκύπτει σοβαρό ζήτημα που αφορά την ελευθερία έκφρασης στους χώρους δουλειάς, το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου, κάθε εκπαιδευτικού να συζητά με τους μαθητές στην τάξη.

Κατήγγειλε παράλληλα το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στα φροντιστήρια, δηλώνοντας πως το σωματείο διεκδικεί να απαγορευτούν οι συμβάσεις που λήγουν πριν το τέλος του σχολικού έτους που είναι πρωτίστως αντιπαιδαγωγικές.

Στη συγκέντρωση της Νέας Ιωνίας χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης» και «Γ. Σεφέρης», της ΕΛΜΕ Πειραιά που είναι από τα δεκάδες σωματεία εκπαιδευτικών που έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης. Την απόλυση έχουν καταγγείλει με ψηφίσματα και ανακοινώσεις δεκάδες φορείς.