eneaionia.gr

Κάμερα στη Νέα Ιωνία οδήγησε σε εξάρθρωση σπείρας που λήστεψε 10 περίπτερα

Η κάμερα ενός περιπτέρου στη Νέα Ιωνία οδήγησε στην εξάρθρωση διαβόητης σπείρας διαρρηκτών που είχαν ληστέψει 10 και πλέον περίπτερα και βενζινάδικα στην ευρύτερη περιοχή.

Στη Νέα Ιωνία έληξε η πλούσια …δράση της σπείρας

Οι συλλήψεις έγιναν στη Νέα Χαλκηδόνα και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Γρηγορίου και Εθνικής Αντιστάσεως. Συνελήφθησαν δυο άτομα, ένας 49χρονος και ένας 57χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται σε 11 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών.

Σε έρευνα σε δυο σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες, ένα αεροβόλο πιστόλι και τα ρούχα που φορούσαν στις εγκληματικές τους ενέργειες καθώς και το ποσό των 935 ευρώ.

Η απλή μέθοδος των …δύο ληστών

Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν στη Νέα Χαλκηδόνα για πλήθος ένοπλων ληστειών σε περίπτερα και βενζινάδικα. Οι δράστες αρχικά προσέγγιζαν με το αυτοκίνητο τους στόχους τους, ενώ στη συνέχεια ο ένας πήγαινε πεζή στα σημεία που θα χτυπούσαν και ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την απειλή όπλου και τους αποσπούσε τα χρηματικά ποσά.

Ο δεύτερος συνεργός παρέμενε στο αυτοκίνητο και κατέστρωνε το σχέδιο διαφυγής από την περιοχή μετά την κάθε ληστεία. Η σύλληψη των δυο ανδρών έγινε όταν τα στοιχεία του ενός ταυτοποιήθηκαν από το υλικό που κατέγραψε κάμερα περιπτέρου στη Νέα Ιωνία, που αποτέλεσε τον τελευταίο στόχο τους.