Νέα Ιωνία: Δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι στο Σ.Ε.Φ.

Ένα νέο παιδί, ένας μαθητής από τη Νέα Ιωνία που συμμετέχει στο τμήμα για Σκάκι της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό. Πρόκειται για τον Μανώλη Ασβεστά, μαθητή Λυκείου της Νέας Ιωνίας, που διακρίθηκε ανάμεσα σε 85 συμμετέχοντες και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού.

Τα Πανελλήνια Μαθητικά Ατομικά Πρωταθλήματα 2023, πραγματοποιήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, και συμμετείχαν άνω των 1.000 σκακιστών από όλη την Ελλάδα.

Νέα Ιωνία: Δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι στο Σ.Ε.Φ.

Η συμμετοχή της ομάδας από το Τμήμα για Σκάκι της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας απαρτιζόταν από τους: Εμμανουήλ Ασβεστά, Αλέξανδρο-Μάριο Προυτσάλη, Άννα Σπυρίδων, Δημήτριο Κουβέλη, Αλεξάνδρα Σολωμού, Δημήτριο και  Σπυρίδων  Σπηλιωτόπουλο, Ελένη-Αναστασία Παπάδη, Στυλιανό και Ιωάννη Κεραμιώτη, Δημήτριο Παπαδέα, Νικόλαο και Ορφέα Πάττα, Ορφέα Ζευγαρίδη, Κωνσταντίνο Καρυπίδη, Νικόλαο Λεβεντάκη και Λουκά Δ. Χριστοδούλου.

Την καλύτερη θέση κατέλαβε στην κατηγορία του (Λύκεια) ο Εμμανουήλ Ασβεστάς που κατέκτησε την 2η θέση σε 85 συμμετοχές και πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον επικεφαλής του τμήματος κ. Νικόλαο Χατόγλου, τον προπονητή κ. Κυριάκο Γρυπαίο και τους γονείς, που στηρίζουν  και  οδηγούν τα  παιδιά  για να ασκηθούν και να εξελιχθούν σε ένα άθλημα υψηλού πνευματικού επιπέδου, όπως είναι το ΣΚΑΚΙ !!!