Μεταμόρφωση: Ανισόπεδος κόμβος στο ύψος του Προαστιακού θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Στη Μεταμόρφωση και ειδικότερα στον υπό κατασκευή ανισόπεδο κόμβο στο ύψος του Προαστιακού στο Δήμο Μεταμόρφωσης βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη.

Ο κόμβος ο οποίος διαμορφώνεται στο σημείο των οδών Τατοΐου και Δροσίνη έχει προϋπολογισμό  540.000 €, αποτελούσε ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καθώς αντιμετωπίζει οριστικά τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο και ενισχύει την ασφάλεια οδηγών και πεζών. 

Μετά από τη συστηματική συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μεταμόρφωσης, μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα επιλύθηκαν και ξεπεράστηκαν προσχώματα για να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο ποσοστό του έργου (458.000 ευρώ), ενώ ο Δήμος συμμετέχει με ιδίους πόρους 81,200 ευρώ.   

Στο σημείο που υλοποιούνται τα έργα υποδέχθηκε τον Γ. Πατούλη ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Μπάλτα, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Στέλιο Σαριδάκη, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Χαρίκλεια Νικολοπούλου και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Μάκη Αδαμίδη.

Πηγή: Περιφέρεια Αττικής