Επέκταση στη Λεωφόρο Κύμης: Πόσο αλλάζει η κυκλοφορία στην περιοχή

Στα σκαριά βρίσκεται ο διαγωνισμός για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης από το Μαρούσι μέχρι την Λυκόβρυση.

Αλλάζει εικόνα και φόρτο κυκλοφορίας η περιοχή από το Μαρούσι μέχρι τη Λυκόβρυση με το προωθούμενο έργο για την επέκταση στη Λεωφόρο Κύμης στη Νέα Ιωνία,. Ουσιαστικά πρόκειται για την επέκταση της Αττικής Οδού που θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία από τον κόμβο Μεταμόρφωσης προς την Εθνική οδό αλλά και την έξοδο από το δακτυλίδι της Κηφισίας.
Επόμενο στάδιο στην υλοποίηση του έργου είναι η επικαιροποίηση των μελετών, καθώς τα στοιχεία που έχουν ληφθεί υπόψιν βασσίζονται σε μελέτες που έγιναν προ 20ετιας από την εταιρία κατασκευής του Μετρό (2001)

30.000 οχήματα στη Λεωφόρο Κύμης

Στόχος του υπουργείου Υποδομών που διαχειρίζεται το έργο είναι να δημοπρατηθεί η κατασκευή του το πρώτο εξάμηνο του 2022 και τα έργα να ξεκινήσουν το 2023. Η ολοκλήρωση της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης υπολογίζεται να γίνει το 2027. Το έργο θεωρείται ζωτικής σημασίας για την κυκλοφορία των οχημάτων του Λεκανοπεδίου και ιδίως για την αποσυμφόρηση της περιοχής μας.
Βάσει υπολογισμών η προγραμματιζόμενη επέκταση της Αττικής Οδόυ προς Λεωφόρο Κύμης στη Νέα Ιωνία και προς Εθνική Οδό θα εξυπηρετεί περίπου 30.000 οχήματα σε ημερήσια βάση.