Τι αλλάζει στην αγορά της Νέας Ιωνίας – Που απαιτούνται έγγραφα ελέγχου

H αγορά της Νέας Ιωνίας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα νέα μέτρα. Η εφαρμογή τους ξεκινά το Σάββατο 6 Νοεμβρίου κι έτσι σήμερα είναι η τελευταία μέρα που οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κυκλοφορούν ακόμη χωρίς την επίδειξη αποτελέσματος από πρόσφατο διαγνωστικό έλεγχο.

Πανικός σε κομμωτήρια, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΕΛΤΑ και Τράπεζες

Αποτέλεσμα της επιβολής μέτρων ελέγχου από αύριο είναι να επικρατεί το αδιαχώρητο από νωρίς το πρωί σε Τράπεζες, Ταχυδρομείο, ΙΚΑ, Εφορείες, Υποθηκοφυλακείο και ΕΦΚΑ. Στα δε, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα μανικιούρ και πεντικιούρ δεν υπάρχει ραντεβού ούτε για δείγμα, σήμερα καθώς είναι η τελευταία ημέρα που οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται σε αυτά χωρίς PCR ή Rapid test 48 ωρών.

Τι αλλάζει το Σάββατο

Οι ουσιώδεις αλλαγές που θα ισχύσουν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου αφορούν στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Η είσοδός τους σε κομμωτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, mall, εξωτερικούς χώρους διασκέδασης και σε μια σειρά από καταστήματα λιανικού εμπορίου θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή Rapid test 48 ωρών.

Οι καταστηματάρχες οφείλουν να διαθέτουν την ειδική ψηφιακή εφαρμογή του Υπουργείου για να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τα τέστ. Οι περισσότεροι μάλιστα, ανάρτησαν ήδη στις εισόδους των καταστημάτων τους ή στα social media ενημερωτικά σημειώματα για όσα θα ισχύσουν.

Τι αλλάζει στην αγορά της Νέας Ιωνίας - Που απαιτούνται έγγραφα ελέγχου

Τι θα γίνει σε Ναούς και Μοναστήρια

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας εξέδωσε χθες εγκύκλιο και ζητά από ιερείς και πίστούς να τηρούν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. Παράλληλα πήρε για πρώτη φορά ξεκάθαρη θέση υπέρ των εμβολιασμών, αναφέροντας τη φράση “πατρική προτροπή” προς τους ανεμβολίαστους, να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η είσοδος των ανεμβολίαστων στους Ναούς θα γίνεται με rapid test.

Η Ευρώπη ξανακοκκίνησε – Τα ανησυχητικά στοιχεία

Όσο ο καιρος ψυχραίνει στην Ευρώπη, οι χάρτες προσβολής από κορονοϊό κοκκινίζουν ξανά. Ο Εβδομαδιαίος πίνακας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα αποτυπώνει τη νέα επιδείνωση της πανδημίας στην Ανατολική Ευρώπη, στις Κάτω Χώρες, την Πολωνία και ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, Για τη χώρα μας η αποτύπωση είναι πάλι κόκκινη με 200-500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους .

Τι αλλάζει στην αγορά της Νέας Ιωνίας - Που απαιτούνται έγγραφα ελέγχου