e-neaionia

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Αναστασίας στον Περισσό (φωτο)

Με κάθε λαμπρότητα και την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Περισσoύ στη Νέα Ιωνία. Θυμίζουμε ότι στον εν λόγω Ναό φυλάσσονται η Ιερά Εικόνα της Αγίας Αναστασίας από το Χορόσκιοϊ της Μικράς Ασίας καθώς και απότμημα του Ιερού Λειψάνου της.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερόμενος στον βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου και συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου  Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ενώ συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαϊδου με μέλη του ΔΣ του Δήμου, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου, αναφερόμενος στην χαρισματική προσωπικότητά του, ευχαριστώντας τον για την τιμητική παρουσία του στην προσφυγική Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος, ο οποίος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση, στη συνέχεια, βασιζόμενος στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας, αναφέρθηκε στα πλούσια χαρίσματα της Αγίας Αναστασίας, τονίζοντας ιδιαιτέρως τόσο στην «μεμαρτυρημένη» της πίστη, όσο και την μεγάλη αγάπη της για τον Χριστό, που πέρασε μέσα από τον πάσχοντα συνάνθρωπο και έτσι έλαβε το προσωνύμιο “Φαρμακολύτρια”.