“Κάνε το μπαλκόνι σου νησί” και στη Νέα Ιωνία

Το μπαλκόνι είναι λύση!!! Τώρα που ο υδράργυρος στη Νέα Ιωνία και όλο το Λεκανοπέδιο σκαρφαλώνει και καθώς θάλασσες, πισίνες και νησιά δεν είναι τόσο προσβάσιμα καθημερινά, για όλους εμάς που ζούμε στην -κατά τ’ άλλα- αγαπημένη Νέα Ιωνία, must επιλογή είναι η …κρουαζιέρα στο μπαλκόνι. Και εδώ ακριβώς γεννάται η ιδέα: γιατί λοιπόν να μην κάνουμε το μπαλκόνι μας νησί, που λέει κι ο Χατζηγιάννης.

Κρουαζιέρα στο… μπαλκόνι

Εξάλλου, τώρα που η καραντίνα τελείωσε, μπορούμε να το ομολογήσουμε όλοι: το μπαλκόνι, η βεράντα, ο κήπος και η ταράτσα αναδείχτηκαν σε πυλώνες της ψυχικής μας υγείας μέσα στην πανδημία.

Εκεί δουλέψαμε με το λάπτοπ μας όταν κάναμε τηλεργασία, εκεί χαζέψαμε τα πυροτεχνήματα και νιώσαμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, εκεί το …ρίξαμε στη γυμναστική και τη γιόγκα, εκεί φυτέψαμε τη μικρή μας όαση πρασίνου και εκεί φτιάχναμε την πολυπόθητη βιταμίνη D, χαζεύοντας τη λιακάδα .

Τώρα, που οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά μποτιλιαρισμένοι, το μπαλκόνι μπορεί και πάλι να γίνει ο καθημερινός μας Παράδεισος. Αρκεί να φροντίσουμε την όμορφη και πρακτική του διακόσμηση. Οι λύσεις είναι απλές και οι οδηγίες των home designers συγκεκριμένες.

Ιδέες και λύσεις για το μπαλκόνι

Οπότε παρακάτω συγκεντρώσαμε τις επικρατέστερες προτάσεις για διακόσμηση μπαλκονιού:

1. Απλώστε γύρω το μπλε της Μεσογείου: Αν δεν έχουμε θάλασσα, έχουμε χρώμα! Διακοσμήστε το χώρο σας με μαξιλάρια στο χρώμα της θάλασσας, που φέτος το καλοκαίρι είναι ό,τι πιο hot στο exterior design. 

"Κάνε το μπαλκόνι σου νησί" και στη Νέα Ιωνία
“Κάνε το μπαλκόνι σου νησί” και στη Νέα Ιωνία

Μπλε μαξιλάρια για τη βεράντα από τα Η&Μ Ηome

2. Ανεβείτε στην …εξέδρα, επενδύοντας το πάτωμα της βεράντας με μικρά ξύλινα πλακίδια που αποπνέουν αίσθηση χαλάρωσης και θυμίζουν εξέδρα παραλίας. Το ξύλινο ντελ είναι ιδανικό και για μία γωνιά καθιστικού στον κήπο ή στην ταράτσα

3. Απλώστε χρώμα στο τραπέζι, χρησιμοποιώντας πιάτα μελαμίνης, ανθεκτικά στις μεταφορές και σχεδόν άθραυστα, φτιάχνουν χαρούμενο διάκοσμο και αλλάζουν το art de a table σε επίπεδο χαλαρότητας αλλά όχι προχειρότητας. 

Σετ με πιάτα από μελαμίνη Vera

"Κάνε το μπαλκόνι σου νησί" και στη Νέα Ιωνία
“Κάνε το μπαλκόνι σου νησί” και στη Νέα Ιωνία

4. Επενδύστε σε παραβάν μπαλκονιού. Καλύπτει τα κάγκελα, είναι αδιάβροχο και τοποθετείται εύκολα. Κυρίως όμως εξασφαλίζει ιδιωτικότητά και προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα.

5. Φωτίστε μια γωνιά χαλάρωσης με μια γιρλάντα που λειτουργεί με μπαταρία από το Zara Home. 

"Κάνε το μπαλκόνι σου νησί" και στη Νέα Ιωνία
“Κάνε το μπαλκόνι σου νησί” και στη Νέα Ιωνία

6. Δημιουργήστε μια γωνιά για διάβασμα, τοποθετώντας μία ξύλινη πολυθρόνα με πανί σε χαρούμενα σχέδια και χρώματα. 

7. Βρείτε σπάνια φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και διακοσμήστε το μπαλκόνι ή τον κήπο σας

8. Φέρτε τα κύματα στο μπαλκόνι σας με ένα χαλί εξωτερικού χώρου. Στρώστε το μπροστά από τον καναπέ ή τη σεζλονγκ σας και οριοθετήστε μια ζώνη χαλάρωσης από την υπόλοιπη βεράντα. 

9. Δημιουργήστε ατμόσφαιρα με πολλά ηλιακά φωτιστικά σε πολλά μεγέθη που θα κρεμάσετε σε διαφορετικό ύψος το καθένα για να δημιουργήσετε μια θεατρική υπέροχα φωτισμένη γωνιά, χωρίς να χρειάζεστε πρίζες και εξωτερική παροχή ρεύματος 

"Κάνε το μπαλκόνι σου νησί" και στη Νέα Ιωνία
“Κάνε το μπαλκόνι σου νησί” και στη Νέα Ιωνία

Ηλιακά κρεμαστά φωτιστικά LED εξωτερικού χώρου Solvinden, ikea.gr

10. Σερβίρετε το πρωινό για όλη την οικογένεια στη βεράντα ή τον κήπο στρώνοντας το τραπέζι με ένα τραπεζομάντιλο με χαρούμενο και κεφάτο ντεσέν.