e-neaionia

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία – Η ομιλία της στο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. (φωτορεπορτάζ)

Με μία ενδιαφέρουσα ομιλία, που συνιστά αναδρομή στην ιστορία της Νέας Ιωνίας και στις καταβολές της ως προσφυγούπολη, από την Μικρασιατική καταστροφή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηύθυνε χαιρετισμό στις εργασίες του 10ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και κήρυξε την επίσημη έναρξη των 3ήμερων συνεδριών του.

Με την εκτίμηση πως η πόλη της Νέας Ιωνίας και η μετέπειτα εξέλιξή της αποτελούν ύψιστο επίτευγμα ειρηνικών εποχών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε το σύντομο χαιρετισμό της.


Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Νέας Ιωνίας η τοπική κοινωνία και οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων περίμεναν την έναρξη του Συμποσίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στη Νέα Ιωνία λίγο μετά τις 18.00 με διακριτική συνοδεία

Την υποδέχτηκαν στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου ο οικοδεσπότης και πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ Λουκάς Χριστοδούλου, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου

Μετά την ομιλία της η ΠτΔ δέχτηκε συμβολικά δώρα από τον Μητροπολίτη και τους τοπικούς άρχοντες της Νέας Ιωνίας

Νωρίτερα, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Κέντρου ΜΙκρασιατικού Πολιτισμού Λουκάς Χριστοδούλου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ και η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου.

Παρόντες άλλωστε στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης, ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των Μικρασιατικών Συλλόγων της Νέας Ιωνίας κ.α.