e-neaionia

Ζητούν ξήλωμα του διοικητή στο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα” στη Νέα Ιωνία

Αναταραχή επικρατεί στη Νέα Ιωνία και ειδικότερα στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Αγία Όλγα , εξ’ αιτίας της διαμάχης εργαζομένων και διοίκησης

“Αυταρχική και απαράδεκτη” συμπεριφορά του Διοικητή στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα” στη Νέα Ιωνία Χαράλαμπου Πρίφτη καταγγέλλει με επιστολή της στον Υπουργό Υγείας η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς) και ζητεί την άμεση αντικατάστασή του.

Επιστολή ΕΙΝΑΠ για τον Διοικητή του Νοσοκομείου στη Νέα Ιωνία

Η Ένωση επισημαίνει στην επιστολή της ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι τραγική με υπαιτιότητα του εν λόγω διοικητή, που αντί να λύνει προβλήματα, τα προκαλεί. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου «Κωνσταντοπούλειο» μετά από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 05/01/22 από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, παρουσία εκπροσώπων ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ, όπου διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι «τραγική».

Ο διοικητής του νοσοκομείου έχει απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους (πειθαρχικές ποινές, απειλές κ.λπ.) και όπως διαπιστώσαμε και εμείς, μετά από μεγάλη προσπάθεια, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για επικοινωνία με το συγκεκριμένο διοικητή!

Νέα Ιωνία: Αυταρχισμό της Διοίκησης στο “Αγία Όλγα” καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ

Υποστηρίζουμε τα αιτήματα των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου που είναι τα εξής:

  1. Άμεση απομάκρυνση του διοικητή, ο οποίος αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί περισσότερα.
  2. Ενίσχυση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό των τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου.
  3. Ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό το νοσοκομείο.
  4. Άμεση επαναφορά των ειδικευομένων της παθολογικής κλινικής, οι οποίοι παραιτήθηκαν εξαιτίας απαράδεκτων συμπεριφορών, ένα θέμα που ο ίδιος ο διοικητής δεν μπόρεσε να επιλύσει.
  5. Άμεση επαναφορά των μετακινημένων συναδέλφων και όσων είναι σε αναστολή εργασίας.

Ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων και τη ορθή λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή του λεκανοπεδίου.

Σκληρή ανακοίνωση και από την Ιατρική Ομοσπονδία (ΟΕΝΓΕ)

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ανακοίνωση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) που προειδοποιεί τους ιθύνοντες να αναλάβουν άμεσα την ευθύνη και να αντικαταστήσουν τον Διοικητή. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Η κατάσταση στο «Κωνσταντοπούλειο» νοσοκομείο Νέας Ιωνίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εκτός από τα προβλήματα τραγικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, που είναι κοινά για όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ιδιαίτερο πρόβλημα στο «Κωνσταντοπούλειο» αποτελεί η απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή (πειθαρχικές ποινές ενάντια σε εργαζόμενους με ασήμαντες αφορμές, παραβίαση των κανόνων ακόμα και του ίδιου του υπουργείου Υγείας περί καραντίνας και αναρρωτικών αδειών, ευνοιοκρατία και μεροληψία υπέρ λίγων συγκεκριμένων διευθυντών ενάντια στην πλειοψηφία των γιατρών και των τμημάτων του νοσοκομείου, κλπ) που έχει ωθήσει σε παραιτήσεις πολλούς ειδικευόμενους γιατρούς Χειρουργικής και Παθολογίας.

Όπως εκτίμησαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε μαζική συνέλευση που καλέστηκε από το σωματείο τους στις 5/1/22 παρουσία εκπροσώπων ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ και ΙΣΑ, αυτή η κατάσταση πλέον κρίνεται μη αναστρέψιμη αφού έχει εξαντληθεί κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τον συγκεκριμένο διοικητή.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των γιατρών και των λοιπών εργαζόμενων του «Κωνσταντοπούλειου» νοσοκομείου νια ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και υποδομές καθώς και για απομάκρυνση του διοικητή ο οποίος δημιουργεί προβλήματα αντί να επιλύει και παρεμποδίζει την λειτουργία του νοσοκομείου αντί να την διευκολύνει

Αν δεν ανταποκριθούν ο υπουργός κ. Πλεύρης και η αν. υπουργός κ. Γκάγκα, αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη για την πλήρη διάλυση του νοσοκομείου».

Ανησυχία Γονέων για τα Νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και Νέας Ιωνίας

Ανησυχίες για όσα συμβαίνουν στο χώρο της Παιδείας και της Υγείας εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας.
Οι γονείς τάσσονται αλληλέγγυοι στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των Υγειονομικών στα Νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και Κωνσταντοπούλειο “Αγία Όλγα” Νέας Ιωνίας και ζητούν άμεση σύνδεση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που έχει τίτλο “Σχολεία ανοίγουν – Νοσοκομεία κλείνουν…” αναφέρει τα εξής:

Αρχικά να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλους με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία! Αναρωτιόμαστε τι αλλαγές έφερε η νέα χρονιά:

– Οι παιδικοί σταθμοί, όπως και τα υπόλοιπα σχολεία, ανοίγουν ακριβώς όπως έκλεισαν πριν τις γιορτές. Ούτε το Υπουργείο, ούτε ο Δήμος πήραν κάποιο ουσιαστικό μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία (επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, τμήματα με λιγότερα παιδιά κτλ).

– Καθημερινά ανακοινώνονται δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, με τη μετάλλαξη Όμικρον να είναι πολλαπλάσια μεταδοτική.

– Το Παίδων Πεντέλης, το πλησιέστερο παιδιατρικό νοσοκομείο της περιοχής μας, υποχρεώνεται από την κυβέρνηση να αναστείλει τη λειτουργία του και μετατρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο.

– Το νοσοκομείο Αγία Όλγα καταρρέει λόγω των ελλείψεων, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι υγειονομικοί.

Νέα Ιωνία: Ζητούν ξήλωμα του διοικητή στο Νοσοκομείο "Αγία Όλγα"
Πρόσφατη κινητοποίηση Υγειονομικών στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα” στη Νέα Ιωνία

Επομένως, και τη νέα χρονιά εμείς οι γονείς θα πρέπει:

– να συνεχίσουμε να πληρώνουμε δεκάδες ευρώ σε ιδιώτες παιδιάτρους, τους μόνους που έχουμε.

– να αξιολογούμε εμείς κάθε συνάχι ή αδιαθεσία των παιδιών μας. Με δικά μας έξοδα να διενεργούμε στα παιδιά μας self ή rapid tests αν θέλουμε να προλάβουμε ώστε να μη μεταδώσουν τυχόν τον ιό στα υπόλοιπα παιδάκια.

– να αγωνιούμε μην αρρωστήσουν τα παιδιά μας με κάτι πιο σοβαρό ή έκτακτο οπότε δε θα έχουμε σε ποιο νοσοκομείο να τα πάμε.

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε πως για 3η συνεχή χρονιά δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναχαίτιση του ιού στα σχολεία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.

· Άμεση πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

· Ιχνηλάτηση και μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στους παιδικούς σταθμούς με ευθύνη του ΕΟΔΥ. 

· Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της. Καθημερινή παρουσία παιδιάτρου σε κάθε παιδικό σταθμό.

· Ενίσχυση του νοσοκομείου Αγία Όλγα με ικανοποίηση των αιτημάτων των εκεί υγειονομικών.

– Καμιά αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Στηρίζουμε κ συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων στο Αγία Όλγα την Τετάρτη 12 Γενάρη στις 13:00 έξω από την πύλη του νοσοκομείου.