Ένταση στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας

Ένταση, κινητοποιήσεις και μαζικές παραιτήσεις γιατρών έφερε το ξεκίνημα του Νέου Έτους στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα” της Νέας Ιωνίας.

Η πίεση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, που είναι κέντρο περίθαλψης ασθενών με κορονοϊό, κλιμακώθηκε την περίοδο των εορτών, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να εργάζονται χωρίς ρεπό και με υπερώριες.

Αποτέλεσμα ήταν λίγο πριν την αλλαγή του Νέου Έτους και συγκεκριμένα την Παρασκευή 31/12/2021 σε μία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση διαμαρτυρίας να υποβληθούν μαζικές παραιτήσεις των ειδικευόμενων γιατρών που απασχολούνται στην Β’ Παθολογική και στη Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου.

Τόσο οι παραιτήσεις, όσο και η διαμαρτυρία που οργάνωσαν την Τετάρτη 5/1/2022 η ΕΙΝΑΠ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το Σωματείο Πρωτοβάθμιων Επιτροπών Αγώνα των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία στο προαύλιο του Νοσοκομείου ανεβάζουν τους δείκτες της έντασης με τη διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου, που μοιάζει να δυσκολεύεται να διαχειριστεί την κατάσταση.

Οι ιθύνοντες κάνουν λόγο για τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, που προκαλούν εντάσεις και δείχνουν ότι τόσο η υπάρχουσα Διοίκηση όσο και οι συναρμόδιοι Κυβερνητικοί φορείς οφείλουν να ασχοληθουν με ειλικρινή διάθεση για ΆΜΕΣΗ εξεύρεση λύσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο αποτελεί μοναδική περίπτωση ιδιωτικής χορηγίας και κληροδοτήματος της Αλίκης Περρωτή, για να υπηρετήσει την υγεία των κατοίκων της Νέας Ιωνίας και της ευρύτερης περιοχής και ουδείς έχει δικαίωμα να αμαυρώσει αυτή την παρακαταθήκη και τον ιερό σκοπό της.

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση στο προαύλιο του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου της Νέας Ιωνίας