“Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη ανεβάζει η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου

Με τις “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη υποδέχεται την νέα καλοκαιρινή περίοδο η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για τέσσερις παραστάσεις της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», που θα δοθούν τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, 27 – 28 Μαΐου και 3 – 4 Ιουνίου, στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), με ελεύθερη είσοδο για όλους. Ώρα έναρξης για όλες τις παραστάσεις στις 20.30

Μέσα από τις Εκκλησιάζουσες ο Αριστοφάνης σατιρίζει καταστάσεις και πρόσωπα μιας Αθηναΐκής Δημοκρατίας σε κρίση, με τον θεατή να βρίσκει αρκετές αντιστοιχίες της Ελλάδος του τότε με την Ελλάδα του σήμερα…

Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη ανεβάζει η Θεατρική σκηνή του Δήμου Ηρακλείου

Η σκηνοθεσία είναι του Λάζαρου Μπελίτση, ο οποίος συνεχίζει την επί 38 χρόνια αδιάλειπτη παρουσία της Θεατρικής Σκηνής στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, στα βήματα που χάραξε η αείμνηστη Βάσω Παπαθεοδώρου Μπελίτση, η ψυχή της ομάδας.

Στην παράσταση παίζουν με την σειρά εμφάνισης: Σοφία ΘεοφυλάκηΑιμιλία ΣιούληΑλεξάνδρα ΧαβιαροπούλουΣοφία ΚοτσάμπασηΑθανασία ΤσαρουχάΝάντια  ΣτοϊλόβσκαγιαΆννα ΚαρκατζούληΕύα ΖαρκαδάκηΓιώργος ΚουτσογιαννάκηςΓιάννης ΓαμπαδάκηςΓιώργος ΚοκορομίτηςΈλσα ΠαναγάκηΛουΐζα ΜαρτινούτσιΓιάννης Αναστασάκης και Ξανθίππη Παντελή.

Τη μουσική και τα κοστούμια έχει επιλέξει ο Λάζαρος Μπελίτσης. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Γαμπαδάκης. Χορογραφίες από την Κλέλια Φελεσάκη.