Δήμος Ηρακλείου: Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο

Ο Δήμος Ηρακλείου εγκαινίασε το ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τους νέους, ριζικά ανακαινισμένους χώρους του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής επί της οδού Νίκου Καζαντζάκη είχαν όσοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του κτιρίου, τα οποία έγιναν μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης και ανανέωσης του Γυμναστηρίου.

Το επόμενο διάστημα, που θα επανεκκινήσουν τα αθλητικά προγράμματα εκγύμνασης, θα το γνωρίσουν και όλοι οι υπόλοιποι Ηρακλειώτες, τα παλιά μέλη του Γυμναστηρίου, αλλά και τα νέα, που πλέον, θα έχουν ένα νέο κτίριο, ένα νέο κίνητρο για να ξεκινήσουν να αθλούνται.

Και οι τρεις όροφοι του Κλειστού Γυμναστηρίου, χώροι εκγύμνασης, αποδυτήρια και γραφεία, ανακαινίστηκαν πλήρως με σύγχρονες προδιαγραφές, ασφάλεια, άνεση και λειτουργικότητα για τους αθλούμενους.

Ο Δήμος Ηρακλείου εγκαινίασε το ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο
Ο Δήμος Ηρακλείου εγκαινίασε το ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο

Το ίδιο συνέβη και με την πισίνα του υπογείου, η οποία διαθέτει, όπως όλο το Γυμναστήριο, νέο σύστημα θέρμανσης και ψύξης. Επιπλέον, το Κλειστό είναι πια απόλυτα προσβάσιμο και για ΑμΕΑ αφού στην είσοδο δημιουργήθηκαν ράμπες για την κυκλοφορία με αμαξίδιο.

Με την ευκαιρία της ριζικής ανακαίνισης, το Κλειστό Γυμναστήριο ανοίγει ξανά με νέα ονομασία. Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής πήρε το όνομα του Ηρακλειώτη Ολυμπιονίκη, αθλητή του πόλο, Κωνσταντίνου Μουρίκη, ο οποίος έχει κάνει υπερήφανη την πόλη και την Ελλάδα με τις πολλαπλές επιτυχίες του τόσο σε συλλογικό, κυρίως όμως σε επίπεδο Εθνικής.

Ο Ολυμπιονίκης έδωσε το παρών στα εγκαίνια και ευχήθηκε: «το νέο Γυμναστήριο να αποτελέσει την αρχή και το ξεκίνημα για νέα, κυρίως, παιδιά ώστε να αρχίσουν να ασχολούνται με τον Αθλητισμό».

«Σας καλωσορίζω στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας. Ένα κτίριο που 40 χρόνια, σχεδόν, παρέμενε στην ίδια, παλαιά μορφή και το οποίο πλέον αποτελεί ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο, στολίδι για το Δήμο, ένα Γυμναστήριο όπως αξίζει πραγματικά στους δημότες. Ελπίζω, μέσα σε αυτούς τους ανανεωμένους χώρους να βρουν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας το κίνητρο να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους. Γιατί η γυμναστική είναι υγεία, είναι ζωή», το μήνυμα του δημάρχου.

Όπως εξήγησε η αντιδήμαρχος Διοίκησης και Αθλητισμού, Μαριάννα Ζούρου, στο διάστημα που έρχεται, και αφού ολοκληρωθεί η οργάνωση των προγραμμάτων, το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου θα απευθύνει με νέα ανακοίνωσή του πρόσκληση στα υφιστάμενα μέλη για επάνοδο στο νέο Κλειστό, ανοίγοντας, παράλληλα, τη διαδικασία για την εγγραφή καινούργιων.