e-neaionia

Δήμος Ηρακλείου: Εγγραφές στο Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης παιδιών

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ξεκινά και φέτος το πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης για παιδιά για να κρατήσει την καλύτερη συντροφιά στους μικρούς Ηρακλειώτες με το κλείσιμο των σχολείων.

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μία ή περισσότερες από τις τρεις περιόδους του προγράμματος μέσα σε Ιούνιο και Ιούλιο και να γεμίσουν τα πρωινά των παιδιών με δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδια, αθλητισμό, εκδρομές κ.α., υπό την επίβλεψη των καλύτερων παιδαγωγών του χώρου.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν για την πρώτη περίοδο έως τις 16/6. Αυτές θα γίνονται είτε ηλεκτρονικά (σχετικές οδηγίες στο site του Δήμου www.iraklio.gr), είτε στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΕΑΔΗΑ (1ος όροφος δημαρχείου) Δευτέρα ως Παρασκευή 10.00 με 14.00.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το φετινό πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης για παιδιά προσφέρει επιλογές από μία ή περισσότερες εκ των τριών περιόδων:

Α. 20/6 έως 1/7

Β. 4/7 έως 15/7

Γ. 18/7 έως 29/7

Τα παιδιά θα απασχολούνται Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 7.30 το πρωί έως τις 16.00 το μεσημέρι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλήματα (ποδόσφαιρο 5Χ5, μπάσκετ, χορό κ.α.), εκδρομές στη θάλασσα, δημιουργική και καλλιτεχνική απασχόληση και άλλες πολλές δραστηριότητες (λεπτομέρειες στο φυλλάδιο εγγραφής). Οι κυρίως χώροι που θα χρησιμοποιηθούν είναι το 7ο και το 9ο – 10ο Δημοτικά σχολεία της πόλης. Καθημερινά θα παρέχονται σάντουιτς, νερό και χυμοί στα παιδιά.

Το κόστος εγγραφής κάθε παιδιού ανά περίοδο είναι στα €95, ενώ οι γονείς που θα επιλέξουν να κάνουν εγγραφή και σε δεύτερη περίοδο θα έχουν έκπτωση 10%.

Διαδικασία εγγραφών στο πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου

Οι γονείς μπορούν να κάνουν την εγγραφή των παιδιών με δύο τρόπους:

Ηλεκτρονικά αφού κατεβάσουν, συμπληρώσουν και στείλουν την αίτηση εγγραφής και το ιατρικό δελτίο στο mail της ΚΕΑΕΔΗΑ keaedhaaeota@gmail.com. Την αίτηση μπορούν να την βρουν στο site του Δήμου iraklio.gr.

Παράλληλα, μπορούν να καταβάλουν το κόστος συμμετοχής είτε στην τράπεζα, είτε με ebanking με κατάθεση στο IBAN GR7101101540000015448003549 (Εθνική Τράπεζα) και να επισυνάψουν το αποδεικτικό της συναλλαγής στο mail της αίτησης εγγραφής.

Το mail που θα στείλουν θα πρέπει να έχει ως θέμα τον τίτλο: CAMP 2022 ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ συν το ονοματεπώνυμο του παιδιού και την περίοδο συμμετοχής.

Εναλλακτικά, οι γονείς μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της ΚΕΑΔΗΑ (1ος όροφος δημαρχείου) Δευτέρα ως Παρασκευή 10.00 με 14.00, να συμπληρώνουν επί τόπου την αίτηση εγγραφής και να καταβάλουν ομοίως το αντίτιμο.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίας στην ΚΕΑΕΔΗΑ 2102756740.

“Σας περιμένουμε …”

«Με μεγάλη χαρά περιμένουμε να υποδεχθούμε τα παιδιά της πόλης που θα επιλέξουν να περάσουν ξέγνοιαστα, μα και δημιουργικά, τις ημέρες του καλοκαιριού τους στο πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης που ετοιμάσαμε, μέσα από την ΚΕΑΕΔΗΑ, για τις οικογένειες του Ηρακλείου. Τα προηγούμενα δύο χρόνια η πανδημία μας στέρησε αυτή τη δυνατότητα, φέτος όμως επανερχόμαστε δυναμικά και ανυπομονούμε να προσφέρουμε χαμόγελα, παιχνίδια, δραστηριότητες και νέες παρέες στους μικρούς μας φίλους. Για όλους εμάς στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, τα παιδιά είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Φιλοδοξούμε και στοχεύουμε να περάσουμε μαζί αυτό το καλοκαίρι όμορφες στιγμές που θα μείνουν καιρό στη μνήμη τους. Σας περιμένουμε…», το μήνυμα του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, Νίκου Σπυρόπουλου.