Γαλάτσι: Συγκινητικές εικόνες στην πρώτη μέρα υιοθεσίας των πυρόπληκτων ζώων

Αν “το μεγαλείο ενός έθνους κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα” όπως είπε ο Γκάντι τότε στο Γαλάτσι τα καταφέραμε

Μια άκρως συγκινητική ημέρα για τα πυρόπληκτα ζώα και συνάμα για τους ανθρώπους που στάθηκαν εθελοντικά στο πλευρό τους το τελευταίο δεκαήμερο, εκτυλίχτηκε χθες στο Γαλάτσι.

Εθελοντές, κτηνίατροι και φιλόζωοι κινητοποιήθηκαν και ένωσαν δυνάμεις το προηγούμενο διάστημα για να σώσουν από τις φλόγες και να φροντίσουν 253 ζωάκια που επιβίωσαν στα μέτωπα της φωτιάς.

Μετά από τρεις γύρους συνεντεύξεων ανά ενδιαφερόμενο, κτηνιατρικές οδηγίες, καταγραφή και υποστήριξη 64 πυρόπληκτα ζώα πήγαν σε σπίτια με προοπτική υιοθεσίας.

Γαλάτσι: Συγκινητικές εικόνες στην πρώτη μέρα υιοθεσίας των πυρόπληκτων ζώων

Οι εθελοντές σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται στη συνέχεια της προσπάθειας λέγοντας:

Άλλα τόσα ζώα έμειναν πίσω και από αύριο θα μεταφερθούν σε φιλοξενίες που έχουμε ήδη ελέγξει και ήταν σε ετοιμότητα. Είμαστε πολύ συγκινημένοι γιατί σήμερα εμφανίστηκαν 188 υποψήφιοι και δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα να πάρουν ζώο στο σπίτι μόνο όσοι πραγματικά έχουν προϋποθέσεις να πετύχει πραγματικά η συμβίωση.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Έχουμε ακόμα 93 ζώα που περιμένουν. Σας υποσχόμαστε ότι θα τα γνωρίσετε στις ημέρες υιοθεσίας του Σεπτεμβρίου που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε την υπέροχη ομάδα των εθελοντών μας που σήμερα και τόσες μέρες ξεπέρασε τον εαυτό της, τους έμπειρους και ακούραστους κτηνιάτρους της @edke.gr που ήταν δίπλα μας και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν αυτή η μέρα να έχει προσέλευση, αγάπη και χαρούμενες ιστορίες.

Ευχαριστούμε από καρδιάς και τα @petcity.gr που κάλυψαν τις περισσότερες ανάγκες του σταθμού σε είδη για κατοικίδια και ήταν δίπλα μας σε όλα όσα χρειαστήκαμε.

Νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη που μας επιτρέπετε να βοηθάμε τόσα ζώα σε ανάγκη με την προσφορά, την αγάπη και την υποστήριξη σας”.