Βριλήσσια: Νέος Δήμαρχος ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης στη θέση του Ξένου Μανιατογιάννη

Καθήκοντα Δημάρχου στα Βριλήσσια αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Κωνσταντίνος Βαφειάδης, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας από τη δημοτική ομάδα, που έγινε σήμερα, Τετάρτη 3 Μαΐου 2023.

 «Με αίσθημα ευθύνης και ενωμένοι, συνεχίζουμε σταθερά, πάντα με προτεραιότητα τις ανάγκες των δημοτών και της πόλης μας», δήλωσε ο κ. Βαφειάδης.

Αιτία για την αλλαγή στο Δήμο Βριλησσίων είναι το γεγονός ότι ο επί δύο θητείες Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης θέτει υποψηφιότητα για βουλευτής στις επικείμενες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Το βιογραφικό του Νέου Δημάρχου Βριλησσίων

Διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1997), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος M.Sc. in Advanced Chemical Engineering από το Imperial College London (1998) και διδακτορικού διπλώματος Ph.D. in Control Engineering από το City University London (2003).

Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων με εξειδίκευση σε σύνθετα έργα πληροφορικής, με έμφαση στο χρηματοπιστωτικό τομέα καθώς και στο σχεδιασμό και υλοποίηση επενδυτικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων.

 Έχει διατελέσει εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ) από το 2005, Β’ Αντιπρόεδρος από το 2007 και Πρόεδρος την περίοδο 2010 – 2015. Επίσης, είναι εκλεγμένος στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) (2013 – σήμερα). Έχει διατελέσει κατά την περίοδο 2015 – 2019  Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε.  με αρμοδιότητες τα διεθνή έργα και την ανάπτυξη της εταιρίας.

Από το  2014 και μέχρι σήμερα εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Βριλησσίων. Έχει διατελέσει από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2019 Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανθρώπινων Πόρων και από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων στο Δήμο Βριλησσίων.