Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία: Ο Βασίλης Χριστοδούλου παρουσίασε σχέδιο και συνδυασμό (εικόνες)

Ο Βασίλης Χριστοδούλου παρουσίασε το όραμά του για τη Νέα Ιωνία και τον νέο συνδυασμό “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία”, που διεκδικεί το Δήμο στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 9 Ιουνίου στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού ξεκίνησε με ομιλία και παρουσίαση βιογραφικού του Υποψηφίου Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Χριστοδούλου.

“Είμαι γέννημα θρέμμα Ιωνιώτης, είπε ο Βασίλης Χριστοδούλου. Πήγα στο 4ο δημοτικό σχολείο, στο 5ο γυμνάσιο και στο 2ο λύκειο Νέας Ιωνίας. Είμαι περήφανος που υπηρέτησα την πατρίδα ως πεζοναύτης. Είμαι παντρεμένος με τον παιδικό μου έρωτα από το 2016 τη Σταυρούλα Παπαδάκη, που είναι το στήριγμά μου και μαζί χτίζουμε το μέλλον μας.

Έχω δουλέψει από μικρός, λόγω ενός οικογενειακού θέματος που μας προέκυψε. Έχω κάνει πολλές δουλειές. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό, γιατί μέσα από την εργασία διδάχτηκα να είμαι ταπεινός, υπομονετικός και να σέβομαι το συνάνθρωπό μου. Σήμερα είμαι ιδιοκτήτης ασφαλιστικού γραφείου, όπου συνεργάζομαι με αρκετές εταιρείες ταχυμεταφοράς αλλά και με την Εθνική τράπεζα της Ελλάδος”.

Αναφερόμενος στην ενασχόληση του με τον Αθλητισμό ο Βασίλης Χριστοδούλου είπε: Αγάπησα από παιδί τον αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ. Έπαιξα στη Νέα Ιωνία αλλά και σε άλλες ομάδες. Μετέπειτα ασχολήθηκα και με τα διοικητικά της ομάδας. Καταφέραμε από τοπικές κατηγορίες να ανεβάσουμε την ομάδα σε εθνικές κατηγορίες. Αυτό όμως για το οποίο είμαι ικανοποιημένος και μου δίνει μεγάλη χαρά είναι ότι γεμίσαμε τις ακαδημίες με παιδιά.

Μιλώντας για την εμπλοκή του με τα κοινά ανέφερε: Η θέλησή μου για προσφορά στην πόλη μου και στους συμπολίτες μου ήταν ο λόγος που κατέθεσα για πρώτη φορά το 2014 υποψηφιότητα, όπου και εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος. Από την επόμενη μέρα βοηθούσα, όπως μπορούσα. Αυτό εκτίμησαν και με εξέλεξαν οι συμπολίτες μου το 2019, πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο, από το σύνολο των παρατάξεων.

Βασίλης Χριστοδούλου: Ο συνδυασμός έχει κινηματικά χαρακτηριστικά

Αναφερόμενος στον τρόπο που γεννήθηκε η νέα δημοτική παράταξη ο Βασίλης Χριστοδούλου είπε: Πίστευα και θα πιστεύω στη δύναμη της προσφοράς, στην πίστη ότι όλα είναι δυνατά, φτάνει να θέλουμε. Στη δύναμη των πολλών. Έτσι γεννήθηκε η “αλλαγή για την Νέα Ιωνία”. Είναι μια δημοτική παράταξη με καθαρά κινηματικά χαρακτηριστικά.

Λύνουμε προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, με δράσεις στην πόλη μας, στα σχολεία, στα γηροκομεία, στους αθλητικούς συλλόγους, στους πολιτιστικούς συλλόγους και όπου αλλού μας ζητήθηκε. Δώσαμε χαρά και γέλιο στα μικρά παιδιά και στις οικογένειές τους με τις εκδηλώσεις που διοργανώσαμε τις Απόκριες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Κλείνοντας την σύντομη παρουσίαση του ο Βασίλης Χριστοδούλου είπε: Σας ζητώ να μας δώσετε τη δύναμη να αλλάξουμε την πόλη, να γυρίσουμε σελίδα. Δώστε μας την εντολή για να κάνουμε την Αλλαγή!

Πρωτύτερα, στην ομιλία του έκανε σύντομη αναφορά στην σημερινή εικόνα της Νέας Ιωνίας την οποία χαρακτήρισε πόλη με δυνατή ιστορία και ένδοξο παρελθόν, που όμως έχασε την ταυτότητά της και μοιάζει ουραγός πλέον των εξελίξεων.

Επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να κάνει στείρα αντιπολίτευση και γκρίνιες, επικεντρώθηκε στο σχέδιο της παράταξής του για το μέλλον, αναφέροντας επιγραμματικά δράσεις για:

  • Ενίσχυση του Εμπορικού χαρακτήρα της πόλης με δράσεις και εκδηλώσεις
  • Κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ και καλλωπισμός εισόδων της πόλης από σταθμούς ΗΣΑΠ
  • Επισκευή πεζοδρομίων και ραμπών για ΑΜΕΑ
  • Έλεγχος στατικής επάρκειας για όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης
  • Φροντίδα αστικού πράσινου και πλατειών
  • Η πόλη -είπε χαρακτηριστικά-θα αποκτήσει κεντρική πλατεία
  • Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και επένδυση σε νέες
  • Ψηφιακή εφαρμογή πόλης και δημιουργία τοπικού Ρ/Σ
  • Παιδικές Χαρές που θα λειτουργούν απρόσκοπτα και Πάρκα τσέπης στις γειτονιές
  • Κοινωνικό Φαρμακείο και δομές βοήθειας για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά
  • Ψυχολογική υποστήριξη και επιμόρφωση για ανέργους, μητέρες με επιλόχεια κατάθλιψη κ.λ.π.
  • Θεματικές εκδηλώσεις και δράσεις πολιτισμού, που να δίνουν ζωντάνια και χαρά στη Νέα Ιωνία

Aκολούθως, ο Βασίλης Χριστοδούλου παρουσίασε τους 52 πρώτους Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού. Με αλφαβητική σειρά είναι οι:

1. Αδρασκέλας Τάσος
2. Αντωνής Μπάμπης
3. Βαζακίδης Γιώργος
4. Βαρδακίδης Συμεών
5. Βουγιούκας Κωνσταντίνος
6. Βουδούρη Ελπίδα
7. Βουτυρίτσας Ηλίας
8. Γιακουμή Φλώρα
9. Γεωργιάδης Ιάκωβος
10. Δαμιανίδης Γαβριήλ Απόστολος
11. Ελένης Τάσος
12. Εξαδάκτυλος Κώστας
13. Θεοδωροπούλου Νίκη
14. Καμμένος Θοδωρής
15. Καστορίνης Γιάννης
16. Κατοχιανός Γιάννης
17. Καφεντζής Αλέξης
18. Κερεμετζής Κυριάκος
19. Κολλάρου Έλενα
20. Κοντοδήμος Μάκης
21. Κουρτελέση Ντόρα
22. Κρητικού Σοφία
23. Κυρίτσης Γιώργος
24. Λιάβα Μαρισία
25. Λόλας Λεωνίδας
26. Μαντούδη Σοφία
27. Μελέτη Βασιλική
28. Μηνιώτης Βασίλης
29. Μπαθρέλος Θοδωρής
30. Μπογράκος Νίκος
31. Νιάρχος Δημήτρης
32. Νομικός Βασίλης
33. Ξενάκης Γιάννης
34. Ξενιού Αναστασία
35. Παπαδέλης Χαράλαμπος
36. Παπουτσάκη Νικολέττα
37. Παππά Αλεξάνδρα
38. Πολίτου Ζωή
39. Πούτσης Ρεζάρτ
40. Ροϊνάς Δημήτρης
41. Σίμου Νικολέτα
42. Σκλήρης Γιώργος
43. Σκουφή Μίνα
44. Τζώρτσου Σοφία
45. Τηνιακού Λίνα
46. Τσάνης Αλέξανδρος
47. Τσιαράκογλου Μανίνα
48. Τσούδης Διονύσης
49. Χαραλάμπους Άκης
50. Χαρακόπου Σπυριδούλα
51. Χατζής Δημήτριος
52. Χήρας Χρήστος